Perinneruokana merimiespihviä

Tänään meillä mentiin jälleen hyvin perinteisen ruuan äärelle ja tätäkin perinneruokaa meillä on ollut pitkään tarkoitus valmistaa ensimmäistä kertaa itse, mutta vasta tänään siihen ryhdyimme. Tai itse asiassa Lari ryhtyi. Taivaallisen herkullista merimiespihviä olen syönyt monen monta kertaa isäni valmistamana, mutta nyt Lari päätti valmistaa tämän herkun meidän keittiössämme ja herkkuahan siitäkin syntyi! Pakko kyllä todeta, että rakkaudella valmistetun ruuan ja pitkään haudutettujen lihapatojen äärellä kasvaneena olen todella onnekas, että olen myös aviomiehekseni löytänyt ruuanlaittoa rakastavan, keittotaitoisen miehen, joka arvostaa puhtaista raaka-aineista itsevalmistettua rehellistä ruokaa.

 

Merimiespihvi

WP_20160228_20_34_44_Pro_edited 

  • 600g naudan paistia
  • margariinia lihojen paistamiseen
  • 12 kpl keskikokoista kiinteää perunaa
  • 2 keskikokoista sipulia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 3 dl tummaa olutta
  • 4 dl vahvaa lihalientä (meillä 4 desissä vettä oli 2 lihaliemikuutiota)

 

Kuori ja viipaloi perunat sekä sipulit. Siivoa ja viipaloi liha ohuehkoiksi suikaleiksi ja nuiji lihoja vielä kevyesti. Ruskista lihaviipaleet pannulla rasvassa pienissä erissä. Lado uunivuokaan pohjalle kerros perunoita ja sipulia. Ripota päälle hieman suolaa ja rouhittua mustapippuria. Lado kerros ruskistettuja lihaviipaleita, sitten taas perunaa ja sipulia, jonka jälkeen ripsauta päälle jälleen suolaa ja mustapippuria. Lado vuorotellen vuokaan lihoja ja perunaa sekä sipulia ja mausta välejä aina suolalla ja pippurilla. Päällimmäiseksi lado kerros perunaviipaleita. Tämän jälkeen kaada olut ja lihaliemi pataan. Paista 225 asteessa uunin keskitasossa puoli tuntia ja sen jälkeen vähennä lämpöä 150 asteeseen. Anna padan paistua uunissa ilman kantta 150 asteessa kolmisen tuntia. Anna valmiin merimiespihvin vetäytyä uunista tulon jälkeen vielä parikymmentä minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoa esimerkiksi puolukkasurvoksen ja suolakurkkujen kera.

WP_20160228_20_38_27_Pro_edited
Puolukkasurvos ja maustekurkut sopivat tämän ruuan kaveriksi lautaselle kuin nenä päähän
WP_20160228_20_36_09_Pro_edited
Ystävältä saadut tuoreet, ihanat tulppaanit kruunasivat meidän ruokahetkemme tänään ❤

 

Yksi vastaus artikkeliin “Perinneruokana merimiespihviä”

  1. […] Alkuperäisen postauksen ”Perinneruokana merimiespihviä” voit lukea täältä. […]

    Tykkää

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s