Hapanimelää kanaa

Aina oppii jotain uutta ja tällä kertaa mökkeillessämme Konginkankaalla opimme kummipoikamme vanhemmilta, että thairuoka on aivan tajuttoman hyvää ja helppoa valmistaa. Tämä resepti on alkujaan Tastyn Sweet & Sour Chicken -ohjeen pohjalta tehty. Alkuperäisen videon ja reseptin löytää Youtubesta täältä. Tällä tavalla valmistettuna kana säilyttää kypsentäessä kosteuden ja on todella pehmeää ja ihanaa. Jatkossa pitää ottaa enemmänkin testiin thairuokareseptejä, koska meihin tämä ruoka iski kyllä ihan täysillä. Kotiuduimme mökkireissulta eilen ja saman tien oli valmistettava uudelleen superherkullista hapanimelää kanaa ja riisiä.

 

Hapanimelä kana (neljälle)
 • 340 grammaa broilerin ohutleikkeitä marinoimattomana
 • suolaa
 • mustapippuria
 • maissi- tai vehnäjauhoja
 • 2 kananmunaa
 • rypsiöljyä ja oliiviöljyä sekaisin paistamiseen
 • ¾ dl valkoviinietikkaa
 • ¾ dl sokeria
 • ½ dl ketsuppia
 • 1 rkl soijakastiketta
 • 1 paprika
 • 2-3 valkosipulin kynttä

 

Kuutioi broilerit sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Jauhota broileripalat ja pyöräytä lautasella kananmunassa. Paista runsaassa öljyssä kypsäksi. Laita puhtaalle pannulle hieman öljyä ja kuullota siinä silputtu valkosipuli ja kuutioitu paprika. Väriä annokseen tuo jos käyttää eri värisiä paprikoita. Meillä oli esimerkiksi puolikas keltainen ja puolikas punainen paprika. Lisää pannulle valkoviinietikkaa, sokeria, ketsuppia ja soijakastiketta. Sekoita ja kiehauta. Lisää paistetut kanapalat sekaan ja tarjoa lisäkeriisin kera.

DSC_0423_edited

 

Lisäkeriisi
 • 3dl jasmiiniriisiä
 • 7dl vettä
 • suolaa
 • 1 kynsi valkosipulia

 

Mittaa riisit valmiiksi ja huuhtele juoksevan veden alla lävikössä. Kiehauta vesi ja nosta kattila liedeltä. Lisää veteen suolaa, murskattu valkosipulin kynsi ja riisit. Anna hautua kypsäksi kannen alla noin 20 minuuttia. Lisäkeriisi on valmis.

DSC_0425_edited

Yksi vastaus artikkeliin “Hapanimelää kanaa”

 1. […] ja aasialaisvaikutteista hapanimelää kanaa ja riisiä, josta tarkemmin löydät tarinaa täältä. Lisäksi mökillä herkuteltiin muurinpohjaletuilla, grillibanaaneilla, jäätelöllä ja […]

  Tykkää

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s