Salaatinkastike nro 1:
- 3 rkl sinappia
- 3 rkl ketsuppia
- yhden sitruunan mehu
- ½ sitruunan kuori raastettuna (raasta vain keltainen pinta)
- 3 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl sokeria
- ½ tl chilijauhetta
- ½ tl aromisuolaa
- 1 tl mustapippuria rouheena
- ½ tl suolaa
- 1 tl oreganoa
- ½ tl sitruunamelissaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 valkosipulinkynsi murskattuna/raastettuna
- 2 rkl oliiviöljyä
- noin 1 dl rypsiöljyä
Sekoita kaikki muut aineet kulhossa ensin paitsi öljyt. Lopuksi vispaa öljyt sekaan ohuena nauhana. Varo lisäämästä öljyä liian nopeasti, ettei se erotu salaatinkastikkeesta, vaan kerkeää sekoittumaan muiden ainesten kanssa.
Salaatinkastike nro 2:
- 2 tl ranskan rakuunaa
- 2 tl ruohosipulia
- 1 valkosipulin kynsi murskattuna/raastettuna
- ½ tl valkosipulirouhetta
- 6 rkl sinappia
- 1 tl soijaa
- 3 rkl punaviinietikkaa
- 2 rkl hunajaa
- 1 rkl ruskeaa sokeria
- 1 tl mustapippuria rouheena
- ½ tl suolaa
- yhden sitruunan mehu
- noin 1 dl rypsiöljyä
Sekoita kaikki muut aineet kulhossa ensin paitsi öljy. Lopuksi vispaa öljy sekaan ohuena nauhana. Varo lisäämästä öljyä liian nopeasti, ettei se erotu salaatinkastikkeesta, vaan kerkeää sekoittumaan muiden ainesten kanssa.

Vinkki! Molemmissa salaatinkastikkeissa voit käyttää joko tuoreita tai kuivattuja yrttejä ihan sen mukaan mitä kaapista tai pihamaalta sattuu löytymään. Muokkaa ohjeita rohkeasti omaan makuusi sopivaksi. Pullota salaatinkastike puhtaaseen pulloon, esimerkiksi vanhaan pestyyn salaatinkastikepulloon. Voit myös askarrella ikiomaan salaatinkastikkeeseesi hauskan etiketin piristämään kattausta. Salaatinkastike säilyy jääkaapissa viikkoja etikan ansiosta.

Alkuperäisen postauksen ”Omatekoinen salaatinkastike kruunaa kesäisen ruokapöydän” voit lukea täältä.
Vastaa