Kääretorttu

Kääretorttu

(annos on leveälle uunipellille, tavallisen kokoiselle pellille pienennä ohjetta yhden kananmunan verran ja vastaavasti vähennä myös muita aineksia)

 dsc_1162

  • 5 kananmunaa
  • 2dl sokeria
  • 1 1/3 dl vehnäjauhoja
  • 1dl perunajauhoja
  • 1 1/3tl leivinjauhetta
  • 250g vadelmahilloa
  • 1 tlk persikan puolikkaita
  • 2dl kuohukermaa

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovasti kaapimella nostellen. Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä tasaisesti. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa 6-8 minuuttia. Anna jäähtyä pieni hetki (kymmenisen minuuttia) ja kumoa torttupohja leivinpaperille, johon on ripoteltu sokeria. Irrota torttupohjan pohjasta leivinpaperi ja anna torttupohjan jäähtyä kunnolla. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja mausta mielesi mukaan esimerkiksi sokerilla ja vaniljasokerilla sopivan makeaksi. Siivuta persikan puolikkaat mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Levitä torttupohjalle vadelmahilloa, kermavaahtoa ja persikanpuolikkaat. Jätä hieman tyhjää siihen päähän mihin päin aiot rullata kääretortun, koska täyte työntyy eteenpäin rullauksen aikana, joten tällä vältät sen ettei täytteestä puolet ole pöydällä rullauksen jälkeen. Rullaa torttu kääretortuksi leivinpaperin avulla. Rullan tulee olla tiukka paketti. Rullaa siten, että saumakohta jää tortun alle pöytää vasten. Kääri torttu leivinpaperiin ja laita jääkaappiin vetäytymään ja viilenemään ennen tarjoilua. Kääretortun voi hyvin tehdä jääkaappiin tekeytymään päivää tai paria ennen tarjoilua.

dsc_1158 dsc_1175

Alkuperäisen postauksen ”Onnea puolivuotiaalle!” voit lukea täältä.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s