Pavlova
Pohja:
- 4 valkuaista
- 2 dl sokeria
- 1 tl perunajauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl valkoviinietikkaa
Päälle:
- 2 ½ dl kuohukermaa
- 200g mascarponea
- 1 ½ tl sokeria
- 1 ½ tl vaniljasokeria
- vadelmia
- mustikoita
- 1 dl pekaanipähkinöitä
Suklaakastike:
- ½ dl kuohukermaa
- 100g tummaa suklaata
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokerit ja perunajauho keskenään. Lisää sokeriseos valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan samalla vatkaten. Sekoita joukkoon etikka. Laita leivinpaperi uunipellille ja piirrä halkaisijaltaan 25cm leveä ympyrä. Levitä marenki ympyrän sisään siten, että reunat jäävät vähän korkeammalle kuin keskusta. Paista 125 C-asteessa uunin alatasolla 1 ½ tuntia. Avaa uunin luukku ja anna pohjan jäähtyä samaa tahtia uunin kanssa. Laita uunin luukku kiinni ja säilytä marenki uunissa täyttöön asti. Pohjan voit siis valmistaa jo vaikka edellisenä päivänä valmiiksi ja antaa sen olla yön yli jäähtyneessä uunissa.
Valmista suklaakastike kuumentamalla kerma kattilassa. Älä keitä. Lisää kerman joukkoon paloiteltu suklaa, sekoita tasaiseksi ja anna hieman jäähtyä. Paahda pähkinät pannulla, mutta älä polta niitä. Anna pähkinöiden jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon mascarpone ja sokerit. Levitä kermaseos marenkipohjan päälle. Ripottele päälle kohmeiset tai tuoreet marjat. Valuta päälle suklaakastike. Rouhi paahdettuja pähkinöitä hieman ja ripottele pähkinät kakun päälle. Nauti!
Alkuperäisen postauken ”Täydellinen Pavlova kesän kekkereille” voit lukea täältä.
Vastaa