Pohja:
- 150g margariinia
- 3dl vehnäjauhoja
- 1dl emmental-juustoraastetta
- 3 rkl kylmää vettä
Nypi jauhot margariinin sekaan. Sekoita joukkoon juustoraastetta ja sen jälkeen lisää kylmä vesi ja muotoile taikinaksi. Pingota irtopohjavuokaan pohjalle leivinpaperi, joka on hieman pohjaa isompi. Voitele ja korppujauhota vuoka ja muotoile taikinasta pohja ja reunat. Tue reunat vaikkapa vanhan kansan tapaan leivinpaperin ja kuivattujen herneiden avulla. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa 10-15 minuuttia.
Täyte:
- 280g pekonia
- 2kpl kevätsipulia (myös mikä tahansa muu sipulikin käy oikein hyvin)
Paista paloiteltu pekoni pannulla ja loppu vaiheessa kuullota kevyesti pekonin seassa myös silputtu sipuli.
Munakerma:
- 3 kananmunaa
- 2 dl ruokakermaa
- 150g ranskankermaa
- 150g raastettua emmentalia
- 1,5 tl suolaa
- hyppysellinen mustapippuria
- maun mukaan timjamia
Sekoita vispilällä kaikki munakerman ainekset yhteen. Täytä piirakkapohja siten, että levitä pekoni-sipuliseos pohjalle ensin ja kaada munakerma sen jälkeen päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30min. Anna piirakan vetäytyä kymmenisen minuuttia ja siirrä paistettu piirakka irtopohjavuoasta kauniisti tarjolle. Tarjoa raikkaan salaatin kera ja nauti!
Alkuperäisen postauksen ”Jumalainen Quiche Lorraine” voit lukea täältä.
Vastaa