Korvapuustit vaniljaisella vivahteella

dsc_1252

Korvapuustit

 

 • 5dl maitoa
 • 50g hiivaa
 • 2 kananmunaa
 • 1 ½ tl suolaa
 • 1 ½ dl sokeria
 • 1rkl kardemummaa
 • 16 dl vehnäjauhoja
 • 150g margariinia

Täytteeksi:

 • 50g margariinia
 • sokeria
 • vaniljasokeria
 • kanelia

Voiteluun:

 • kananmunaa

 

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen murennettu hiiva. Lisää kananmunat, suola, sokeri ja kardemumma ja sekoita vispilällä. Lisää jauhoja aina muutama desi kerrallaan ja sekoita. Kun kaikki jauhot on lisätty, niin lisää kulhoon vielä sulatettu rasva. Vaivaa taikinaa kunnes rasva on imeytynyt taikinaan kokonaan ja olet saanut aikaiseksi pehmeän, kiinteän taikinan. Jätä taikina kulhoon kohoamaan liinan alle. Taikinaa kannattaa kohottaa vedottomassa lämpimässä paikassa. Taikinaa tulee kohottaa noin tunnin ajan kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Tämän jälkeen ota taikina kulhosta, ripottele pöydälle hieman jauhoja taikinan tarttumisen estämiseksi ja vaivaa taikina taas kiinteäksi. Jaa taikina kahtia ja kaulitse ensimmäisestä puolikkaasta suorakaiteen muotoinen levy. Sudi taikinalevylle pehmennyttä rasvaa ohuelti. Ripottele päälle sokeria, vaniljasokeria ja kanelia. Taita levy kahtia kuin kirjan kannet vastakkain niin, että täyte jää taikinalevyjen väliin. Siivuta taikinapyörällä ohuita suikaleita levystä. Kierrä suikaleet kierteelle ja sen jälkeen pyörittele sormien ympäri sikin sokin palloiksi ja jätä suikaleiden päät pullien alle. Anna pullien kohota pellillä leivinpaperin päällä liinan alla kymmenisen minuuttia. Voitele pullat kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 12 minuuttia uunin keskitasossa. Tee korvapuustit myös taikinan toisesta puolikkaasta samalla tavalla.

dsc_1224 dsc_1229 dsc_1230dsc_1232 dsc_1238 dsc_1246 dsc_1251

dsc_1231

dsc_1254

Alkuperäisen postauksen ”Kanelipullan päivä” voit lukea täältä.

Yksi vastaus artikkeliin “Korvapuustit vaniljaisella vivahteella”

 1. […] Jo parin vuoden ajan olen suosiolla luovuttanut perinteisen korvapuustin muodon kanssa, sillä minusta ei ole niitä leipomaan. Pellillä kohottamisen jälkeen kanelipullat näyttävät vielä suhteellisen sieviltä, mutta uunista ulos tullessaan jokainen pulla on räjähtänyt johonkin suuntaan. En vaan saa korvapuusteja pysymään kasassa, joten vaihdoin taktiikkaa pari vuotta sitten ja tätä nykyä kanelipullamme ovat kierteisiä nyyttejä ja nämä onnistuvat joka kerta! Kauniita ja ihan yhtä maukkaita kuin perinteisen näköiset korvapuustitkin. Korvapuustien ohje löytyy blogini ruokareseptikirjastosta täältä. […]

  Tykkää

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s