Korvapuustit
- 5dl maitoa
- 50g hiivaa
- 2 kananmunaa
- 1 ½ tl suolaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1rkl kardemummaa
- 16 dl vehnäjauhoja
- 150g margariinia
Täytteeksi:
- 50g margariinia
- sokeria
- vaniljasokeria
- kanelia
Voiteluun:
- kananmunaa
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen murennettu hiiva. Lisää kananmunat, suola, sokeri ja kardemumma ja sekoita vispilällä. Lisää jauhoja aina muutama desi kerrallaan ja sekoita. Kun kaikki jauhot on lisätty, niin lisää kulhoon vielä sulatettu rasva. Vaivaa taikinaa kunnes rasva on imeytynyt taikinaan kokonaan ja olet saanut aikaiseksi pehmeän, kiinteän taikinan. Jätä taikina kulhoon kohoamaan liinan alle. Taikinaa kannattaa kohottaa vedottomassa lämpimässä paikassa. Taikinaa tulee kohottaa noin tunnin ajan kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Tämän jälkeen ota taikina kulhosta, ripottele pöydälle hieman jauhoja taikinan tarttumisen estämiseksi ja vaivaa taikina taas kiinteäksi. Jaa taikina kahtia ja kaulitse ensimmäisestä puolikkaasta suorakaiteen muotoinen levy. Sudi taikinalevylle pehmennyttä rasvaa ohuelti. Ripottele päälle sokeria, vaniljasokeria ja kanelia. Taita levy kahtia kuin kirjan kannet vastakkain niin, että täyte jää taikinalevyjen väliin. Siivuta taikinapyörällä ohuita suikaleita levystä. Kierrä suikaleet kierteelle ja sen jälkeen pyörittele sormien ympäri sikin sokin palloiksi ja jätä suikaleiden päät pullien alle. Anna pullien kohota pellillä leivinpaperin päällä liinan alla kymmenisen minuuttia. Voitele pullat kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 12 minuuttia uunin keskitasossa. Tee korvapuustit myös taikinan toisesta puolikkaasta samalla tavalla.
Alkuperäisen postauksen ”Kanelipullan päivä” voit lukea täältä.
Vastaa