Pavlova vadelmilla ja kinuskikastikkeella

Pavlova

Pohja:

 • 4 valkuaista
 • 2 dl sokeria
 • 1 tl perunajauhoja
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 1 tl valkoviinietikkaa

Päälle:

 • 2 ½ dl kuohukermaa
 • 200g mascarponea
 • 1 ½ tl sokeria
 • 1 ½ tl vaniljasokeria
 • 400g vadelmia
 • 1dl mantelilastuja

Kinuskikastike:

 • 1 dl kuohukermaa
 • 1dl fariinisokeria
 • nokare margariinia

 

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokerit ja perunajauho keskenään. Lisää sokeriseos valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan samalla vatkaten. Sekoita joukkoon etikka. Laita leivinpaperi uunipellille ja piirrä halkaisijaltaan 25cm leveä ympyrä. Levitä marenki ympyrän sisään siten, että reunat jäävät vähän korkeammalle kuin keskusta. Paista 125 C-asteessa uunin alatasolla 1 ½ tuntia. Avaa uunin luukku ja anna pohjan jäähtyä samaa tahtia uunin kanssa. Laita uunin luukku kiinni ja säilytä marenki uunissa täyttöön asti. Pohjan voit siis valmistaa jo vaikka edellisenä päivänä valmiiksi ja antaa sen olla yön yli jäähtyneessä uunissa.

 

Valmista kinuskikastike. Kiehauta kerma ja fariinisokeri pienessä kattilassa ja anna sen porista miedolla lämmöllä noin vartin ajan ja lopuksi sekoita joukkoon pieni nokare margariinia. Anna jäähtyä. Paahda mantelilastut pannulla, mutta älä polta niitä. Anna manteleiden jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon mascarpone ja sokerit. Levitä kermaseos marenkipohjan päälle. Ripottele päälle kohmeiset tai tuoreet marjat. Valuta päälle kinuskikastike. Ripottele mantelilastut kakun päälle.

WP_20150710_18_49_36_Pro (2) WP_20150710_18_50_05_Pro (2)

 

Alkuperäisen postauksen ”Illalliskemut” voit lukea täältä.

Yksi vastaus artikkeliin “Pavlova vadelmilla ja kinuskikastikkeella”

 1. […] Ruokamaailman kruununjalokiviä ovat jälkiruuat, jotka kruunaavat ateriat. Olen ehdottomasti jälkiruokaihminen henkeen ja vereen. Minua voisi helposti tituleerata sokerihiireksi, sillä makeat jälkiruuat ovat heikkouteni. Jälkiruuat saavat kuolan valumaan suupielestä ja ne tekevät pienen ihmisen hyvin onnelliseksi vähän huonompanakin päivänä. Jälkiruokakategoriassa on monia klassikoita ja tajuttoman hyviä jälkiruokia, joita voisi muitta mutkitta kutsua jälkiruokien kuninkaiksi ja kuningattariksi. Nopealla miettimisellä päähän tulvivat makumuistot, kuvat, tuoksut ja ihanat makeat maut muun muassa italialaisesta jäätelöstä (gelato), kermaisesta panna cotasta, ranskalaisesta maailman parhaasta omenaleivonnaisesta (tarte tatin), paahtovanukkaasta (crème brûlée) tai lumimunista (oeufs à la neige, marenkimainen valkuaisvaahtopallo, joka kelluu vaniljakastikkeessa) sekä venäläisestä pavlovasta (pavlovareseptit löytyvät täältä ja täältä). […]

  Tykkää

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s