Karvisen lasagne
- Lasagnelevyjä
Jauhelihakastike:
- 500g naudan jauhelihaa
- 2 sipulia silputtuna
- suolaa
- paprikajauhetta
- 4 valkosipulinkynttä murskattuna
- 400g tomaattimurskaa
- 70g tomaattipyreetä
- 2dl vettä
- 1-2 lihaliemikuutiota
- basilikaa
- oreganoa
Juustokastike:
- 50g margariinia
- 1dl vehnäjauhoja
- 1l punaista maitoa
- suolaa
- viherpippuria murskattuna
- 2dl juustoraastetta
Pinnalle:
- juustoraastetta
Aloita jauhelihakastikkeen valmistuksella. Ruskista jauheliha, lisää sipulisilppu ja mausta suolalla sekä paprikajauheella. Lisää tomaattimurska ja –pyree, vesi sekä lihaliemikuutio(t). Hauduta noin 15min ja mausta basilikalla ja oreganolla. Jätä muhimaan kannen alle ja valmista sillä välin juustokastike. Sulata rasva teflonkattilassa, sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää kylmä maito vähitellen koko ajan sekoittaen siten, että jauhot sekoittuvat maitoon tasaisesti. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 5min, muista sekoittaa jatkuvasti. Mausta suolalla ja murskatuilla viherpippureilla. Lisää juustoraaste ja sekoita tasaiseksi. Voitele iso suorakaiteen muotoinen uunivuoka. Levitä pohjalle jauhelihakastiketta. Lado päälle kerros lasagnelevyjä. Levitä levyjen päälle jauhelihakastiketta, sitten juustokastiketta. Lisää kerros lasagnelevyjä. Tee vielä kaksi samanlaista kerrosta. Levitä päällimmäisen lasagnelevykerroksen päälle loput juustokastikkeesta. Päällimmäiseen kerrokseen ei tule enää jauhelihakastiketta. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa uunin alatasossa noin 45min. Anna lasagnen vetäytyä vielä noin 10min ennen tarjoilua. Hyvää ruokahalua!
Alkuperäisen postauksen ”Huh mikä viikko tiedossa!” voit lukea täältä.
Vastaa