Lihapiirakat
- 5dl maitoa
- 50g hiivaa
- 2 tl suolaa
- 1 kananmuna
- n. 15 dl vehnäjauhoja
- 75-100g margariinia
- 600g jauhelihaa
- 1 sipuli
- mausteita (suola, pippuri, lihaliemikuutio)
- kookosrasvaa tai rypsiöljyä paistamiseen
Valmista taikina, kuten munkkiohjeessakin, mutta ilman sokeria. Jätä taikina kohoamaan ja paista jauheliha ja silputtu sipuli ja mausta. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, vaivaa taikinasta ilmakuplat jälleen pois ja jaa taikina 16-20 palaan. Pyörittele taikinapalat pyöreiksi palloiksi ja kaulitse ovaalin muotoiseksi. Laita keskelle hieman jauheliha-sipuliseosta ja käännä taikina taskuksi. Painele taikinataskun reunat huolellisesti kiinni ja siirrä liinan alle kohoamaan. Kun kaikki lihapiirakat ovat paistoa vaille valmiit, sulata kookosrasvaa kattilassa tai kasarissa, jossa paistat piirakat. Kuumenna 180-asteiseksi. Paista piirakat molemmin puolin ja nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.
Alkuperäisen postauksen ”Vapun reseptit” voit lukea täältä.
Vastaa