Merimiespihvi
- 600g naudan paistia
- margariinia lihojen paistamiseen
- 12 kpl keskikokoista kiinteää perunaa
- 2 keskikokoista sipulia
- suolaa
- mustapippuria
- 3 dl tummaa olutta
- 4 dl vahvaa lihalientä (meillä 4 desissä vettä oli 2 lihaliemikuutiota)
Kuori ja viipaloi perunat sekä sipulit. Siivoa ja viipaloi liha ohuehkoiksi suikaleiksi ja nuiji lihoja vielä kevyesti. Ruskista lihaviipaleet pannulla rasvassa pienissä erissä. Lado uunivuokaan pohjalle kerros perunoita ja sipulia. Ripota päälle hieman suolaa ja rouhittua mustapippuria. Lado kerros ruskistettuja lihaviipaleita, sitten taas perunaa ja sipulia, jonka jälkeen ripsauta päälle jälleen suolaa ja mustapippuria. Lado vuorotellen vuokaan lihoja ja perunaa sekä sipulia ja mausta välejä aina suolalla ja pippurilla. Päällimmäiseksi lado kerros perunaviipaleita. Tämän jälkeen kaada olut ja lihaliemi pataan. Paista 225 asteessa uunin keskitasossa puoli tuntia ja sen jälkeen vähennä lämpöä 150 asteeseen. Anna padan paistua uunissa ilman kantta 150 asteessa kolmisen tuntia. Anna valmiin merimiespihvin vetäytyä uunista tulon jälkeen vielä parikymmentä minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoa esimerkiksi puolukkasurvoksen ja suolakurkkujen kera.

Alkuperäisen postauksen ”Perinneruokana merimiespihviä” voit lukea täältä.
Vastaa