Päärynä-omenapaistos

Päärynä-omenapaistos

 

  • 3 isoa kiinteää omenaa
  • 2 päärynää
  • reilu 100g margariinia
  • noin 1dl fariinisokeria
  • reilu 2dl valkoista sokeria
  • hyppysellinen kanelia
  • 4dl kaurahiutaleita
  • 2 kananmunaa
  • 2rkl vehnäjauhoja
  • vaniljakastiketta

 

Kuori hedelmät, poista niistä siemenkodat ja lohko paloiksi. Mausta hedelmät kulhossa valkoisella sokerilla (pari ruokalusikallista) ja kanelilla (reilu hyppysellinen) ja sekoita. Sulata paistinpannulla reilu nokare rasvaa sekä fariinisokeria noin desin verran. Heitä sekaan hedelmät ja anna niiden porista rasva-sokeriliemessä miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia niin, että hedelmät saavat hiukan karamellisoitua. Sillä välin ota valmiiksi esille piirakkavuoka ja valmista kaurahiutaleista taikina. Sulata kattilassa 100g margariinia ja 2dl sokeria. Lisää nopeasti sekoittamalla sekaan loput aineet eli kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja kananmunat. Levitä karamellisoidut hedelmät piirakkavuokaan ja levitä päälle tasaisesti kaurahiutaleista valmistamasi taikina. Paista uunissa 200 asteessa uunin keskitasossa 15-20 minuuttia. Anna vetäytyä rauhassa ja tarjoile vaniljakastikkeen kera.

WP_20160322_22_15_25_Pro_edited WP_20160323_12_49_47_Pro_edited

 

Alkuperäisen postauksen ”Kuka voisi kelloja edistää?” voit lukea täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s