Päärynä-omenapaistos
- 3 isoa kiinteää omenaa
- 2 päärynää
- reilu 100g margariinia
- noin 1dl fariinisokeria
- reilu 2dl valkoista sokeria
- hyppysellinen kanelia
- 4dl kaurahiutaleita
- 2 kananmunaa
- 2rkl vehnäjauhoja
- vaniljakastiketta
Kuori hedelmät, poista niistä siemenkodat ja lohko paloiksi. Mausta hedelmät kulhossa valkoisella sokerilla (pari ruokalusikallista) ja kanelilla (reilu hyppysellinen) ja sekoita. Sulata paistinpannulla reilu nokare rasvaa sekä fariinisokeria noin desin verran. Heitä sekaan hedelmät ja anna niiden porista rasva-sokeriliemessä miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia niin, että hedelmät saavat hiukan karamellisoitua. Sillä välin ota valmiiksi esille piirakkavuoka ja valmista kaurahiutaleista taikina. Sulata kattilassa 100g margariinia ja 2dl sokeria. Lisää nopeasti sekoittamalla sekaan loput aineet eli kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja kananmunat. Levitä karamellisoidut hedelmät piirakkavuokaan ja levitä päälle tasaisesti kaurahiutaleista valmistamasi taikina. Paista uunissa 200 asteessa uunin keskitasossa 15-20 minuuttia. Anna vetäytyä rauhassa ja tarjoile vaniljakastikkeen kera.
Alkuperäisen postauksen ”Kuka voisi kelloja edistää?” voit lukea täältä.
Vastaa