Perinteinen pannukakku
- 4dl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl sokeria
- 1tl leivinjauhetta
- 1tl suolaa
- 1tl vaniljasokeria
- 8dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 100g sulatettua margariinia
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sekaan maito, kananmunat ja jäähtynyt rasva. Sekoita hyvin. Itse annoin taikinan tekeytyä puolisen tuntia ja sitten kumosin sen leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200-225 asteessa noin ½ tuntia.

Ahvenanmaan pannukakku
- 1l maitoa
- 1kkp riisiryynejä
- ¾ kkp vehnäjauhoja
- 2 munaa
- ½ kkp sokeria
- ½ tl suolaa
- vähän kardemummaa
Maito ja riisiryynit keitetään löysäksi puuroksi. Munat vatkataan sokerin kanssa ja lisätään puuron joukkoon. Jauhot, suola ja kardemumma sekoitetaan joukkoon ja maitoa lisätään mikäli seos on liian paksua. Taikina kaadetaan voideltuun paistinpannuun tai uunivuokaan. Pannukakkua paistetaan 45-60min 210 asteessa. Maistuu kermavaahdon ja hillon kanssa tai paikalliseen tapaan luumukiisselin ja kermavaahdon kera.
Alkuperäisen postauksen ”Suomalainen perinneherkku pannari” voit lukea täältä.
Vastaa