Pullataikina

WP_20160207_17_13_55_Pro_edited WP_20160207_17_39_34_Pro_edited 

Pullataikina

 

  • 5dl maitoa
  • 50g tuorehiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 tl suolaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 3tl kardemummaa
  • 14-15 dl vehnäjauhoja
  • 150g margariinia
Voiteluun:
  • kananmunaa

 

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi mikäli käytät tuorehiivaa ja reilusti kädenlämpöiseksi (+42 astetta) mikäli käytät kuivahiivaa. Sekoita hiiva lämmitettyyn maitoon. Vatkaa joukkoon munat, suola, sokeri, kardemumma ja puolet jauhoista. Sekoita tasaiseksi ja jatka sekoittamista vispilän sijaan käsin. Jatka jauhojen lisäämistä taikinaan alustaen. Lopuksi lisää sulatettu rasva ja vaivaa taikina pehmeäksi, kiinteäksi palloksi siten, että taikinapallo irtoaa kulhosta. Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi. Itse kohotin taikinaa noin tunnin. Kohottamisen jälkeen taikina on valmis leivottavaksi. Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla kiinteäksi ja leivo siitä esimerkiksi 40 pikkupullaa, 3 pullapitkoa tai mitä nyt haluatkin taikinasta leipoa. Pullat paistetaan 225 asteessa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia ja pullapitko paistetaan 200 asteessa uunin alatasolla 20-25 minuuttia.

WP_20160207_15_56_26_Pro_edited WP_20160207_17_05_55_Pro_edited WP_20160207_17_11_17_Pro_edited WP_20160207_17_39_24_Pro_edited WP_20160207_17_04_31_Pro_edited WP_20160207_19_39_36_Pro_edited

 

Alkuperäisen postauksen ”Laskiainen” voit lukea täältä.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s