Quesadillat

Quesadillat

WP_20150929_20_44_06_Pro (2)

  • tortillalettuja
  • noin 70g jauhelihaa per quesadilla
  • juustoraastetta

 

Quesadillat voi täyttää melkeinpä millä tahansa, joten tässä on siis vain yksi esimerkki. Tärkeää kuitenkin on, että täytettä ei ole liikaa, jotta quesadilla pysyy ohuena helposti sormin syötävänä lättynä, jossa on ihana rapea kuori. Me siis yleensä täytämme quesadillat taco-mausteella maustetulla ruskistetulla jauhelihalla ja jollain jääkaapista löytyvällä juuston kannikalla, joka raastetaan quesadillan väliin. Väliin sopii jauhelihan sijaan myös vaikkapa tonnikala ja broilerin ohuet suikaleet. Lihatuotteet on oltava kypsennettyjä ennen kuin quesadilla kootaan, koska quesadilla ei ole pannulla kuin noin minuutin. Juustoksi sopivat monet juustot aina aurajuustosta emmentaliin ja voihan väliin laittaa vaikkapa jotain kasvistakin, esim. oliivit ja jalapenot toimisivat varmasti oikein hyvin. Quesadilla valmistuu siten, että paistinpannu, jossa on tarttumaton pinta, kuumennetaan kuumaksi ja puhtaalle pannulle laitetaan tortillalätty, jonka päälle levitetään täytteet ohuelti ja päälle laitetaan toinen tortillalätty. Huomaa, että pannulle ei laiteta mitään rasvaa paistamista varten. Quesadilla on valmis käännettäväksi juuri sillä hetkellä, kun lätyn alta alkaa hiukan nousta savua. Käännä koko komeus ympäri ja paista toiselta puolelta myös sen aikaa, että savua alkaa hieman nousta letun alta. Nosta quesadilla pannulta ja leikkaa neljään osaan. Meillä on riittänyt 1-1,5 quesadillaa per syöjä. Quesadillojen kanssa maistuvat erilaiset dipit, kuten salsa, guacamole tai vaikkapa juustodippi.

WP_20150929_20_43_53_Pro (2)

 

Alkuperäisen postauksen ”Ulkoilua ja quesadilloja” voit lukea täältä.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s