Runebergin tortut

Runebergin tortut (25kpl)

WP_20160205_19_48_50_Pro_edited WP_20160205_19_36_49_Pro_edited

Torttuainekset
 • 2 dl (n. 80 g) mantelijauhetta
 • 2 dl (n. 110 g) kaurakeksejä jauhettuna
 • 200 g margariinia
 • 2 dl sokeria
 • 2 kananmunaa
 • 2 dl vehnäjauhoja
 • 1 1/2 tl leivinjauhetta
 • 1 tl kardemummaa
 • 3/4 dl kevytkermaa
 • vadelmahilloa
Kostutusliemi
 • 2 dl vettä
 • 1/2 dl sokeria
Pinnalle
 • vadelmahilloa
Tomusokerikuorrutus
 • 1 dl tomusokeria
 • 2 tl sitruunanmehua tai vettä

 

Jauha keksit hienoksi monitoimikoneella tai käsin esimerkiksi kaulimella tai perunasurvimella ja sekoita jauhettujen keksien sekaan mantelijauhe. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan koneen käydessä puolella nopeudella. Lisää keksi-manteliseos ja kerma. Sekoita, mutta vältä turhaa sekoittamista.

 

Valitse mieluimmin ainakin 1/2 dl:n vetoisia, mahdollisimman jäykkiä ja korkeareunaisia paperi- tai alumiinivuokia. Itse laitoin heppoisempia paperivuokia kaksi päällekkäin. Voitele alumiinivuoat huolellisesti. Jätä vuoat hiukan vajaiksi ja paina jokaisen keskelle syvennys jauhotetulla sormella. Pane jokaiseen koloon noin 1/2 tl vadelmahilloa. Lado vuoat pellille harvaan ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 13-15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

WP_20160205_18_07_28_Pro_edited

Kiehauta vesi ja liuota siihen sokeri. Kostuta tortut sokeriliemellä pullasudin avulla heti uunista ottamisen jälkeen. Lisää kuumien torttujen keskelle vielä 1/2 tl vadelmahilloa kuhunkin ja anna jäähtyä.

WP_20160205_18_48_27_Pro_edited

Mittaa tomusokeri pienen kulhon pohjalle ja lisää sitruunanmehua vain sen verran, että sokeri kostuu ja syntyy notkea massa. Lusikoi seos pieneen muovipussiin. Tee kulmaan pieni reikä ja pursota kuorrutus renkaaksi hillon ympärille. Anna sokerikuorrutuksen kuivahtaa. Tarjoa Runebergintortut kahvin tai teen kanssa. Itse nautin ensimmäisen tortun kuuman kaakaokupillisen kera!

WP_20160205_19_36_23_Pro_edited WP_20160205_19_48_17_Pro_edited

 

Alkuperäisen postauksen ”Runebergin päivä” voit lukea täältä.

Yksi vastaus artikkeliin “Runebergin tortut”

 1. […] torttureseptin, johon itse olen luottanut jo useamman vuoden ajan, löydät blogistani täältä, varmastikin juuri sellaisena millaiseksi Fredrika Runebergkin ne aikanaan mielessään maalaili […]

  Tykkää

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s