Tarte tatin

Tarte tatin

WP_20150901_19_40_04_Pro (2)

  • 6 kpl hapokasta ja kiinteää omenaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl kanelia
  • 50 g voita
  • 200 g kaulittua voitaikinaa

 

Kuori ja leikkaa omenat lohkoiksi ja sekoita kulhossa joukkoon sokeri ja kaneli. Asettele omenat uuninkestävälle paistinpannulle tiiviisti. Lisää voinokareet mukaan. Karamellisoi kaveruksia pannulla, kunnes sulava sokeri muuttuu kullanruskeaksi. Ota pannu levyltä ja asettele voitaikina seoksen päälle tiiviiksi kanneksi. Pistele pintaan haarukalla muutama reikä. Paista piirakka uunissa kullanruskeaksi 200 asteessa ja kumoa pannu uunista ulos tullessaan välittömästi ylösalaisin tarjoiluastialle. Tarjoile.

 

Alkuperäisen postauksen ”Synttäreitä juhlittiin jälleen :)” voit lukea täältä.

2 vastausta artikkeliin “Tarte tatin”

  1. […] (gelato), kermaisesta panna cotasta, ranskalaisesta maailman parhaasta omenaleivonnaisesta (tarte tatin), paahtovanukkaasta (crème brûlée) tai lumimunista (oeufs à la neige, marenkimainen […]

    Tykkää

  2. […] omenapiirakoista eli Tarte tatinin, jonka resepti löytyy blogini ruokareseptikirjastosta täältä. Kanelin tuoksuinen omenapiirakka sekä vaniljajäätelö tuo kyllä väkisinkin hyvän mielen […]

    Tykkää

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s