Tarte tatin
- 6 kpl hapokasta ja kiinteää omenaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl kanelia
- 50 g voita
- 200 g kaulittua voitaikinaa
Kuori ja leikkaa omenat lohkoiksi ja sekoita kulhossa joukkoon sokeri ja kaneli. Asettele omenat uuninkestävälle paistinpannulle tiiviisti. Lisää voinokareet mukaan. Karamellisoi kaveruksia pannulla, kunnes sulava sokeri muuttuu kullanruskeaksi. Ota pannu levyltä ja asettele voitaikina seoksen päälle tiiviiksi kanneksi. Pistele pintaan haarukalla muutama reikä. Paista piirakka uunissa kullanruskeaksi 200 asteessa ja kumoa pannu uunista ulos tullessaan välittömästi ylösalaisin tarjoiluastialle. Tarjoile.
Alkuperäisen postauksen ”Synttäreitä juhlittiin jälleen :)” voit lukea täältä.
Vastaa