Teeleivät

dsc_2264

Teeleivät

 

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2tl leivinjauhetta
  • 1tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2-3 rkl ruokaöljyä
  • 1 ½ dl kylmää maitoa
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • 1 dl juustoraastetta

 

dsc_2266

 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito, öljy, valkosipulin kynnet murskattuna sekä juustoraaste. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina pellille leivinpaperin päälle kahdeksi keoksi ja taputtele noin sentin paksuisiksi pyöreiksi leiviksi. Pistele leivät haarukalla ja jaa leivinpyörällä kevyesti neljään osaan. Paista uunin keskitasossa 13-15 minuuttia 225 asteessa. Taikinaa voi myös muokata erilaisilla jauhoilla, hiutaleilla, porkkanaraasteella tai vaikkapa oreganolla. Voit myös hyödyntää teeleipätaikinassa esimerkiksi joululaatikoiden jämät. Tällöin lisää taikinaan 3-4 dl joululaatikoita sekä desi vehnäjauhoja. Tällöin paistoaika on noin 17-19 minuuttia.

 

dsc_2268

Alkuperäisen postauksen ”Jouluruokien tähteet hyötykäyttöön” voit lukea täältä.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s