Kreikkalainen tsatsiki

Kreikkalainen tsatsiki

  • Noin 2dl paksua, rasvaista jogurttia
  • 1 kurkku
  • 3-6 valkosipulin kynttä
  • 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä
  • pieni tilkka valkoviinietikkaa
  • suolaa
  • hyppysellinen mustapippuria
  • tuoretta tilliä
  • koristeeksi pari oliivia

 

Kreikkalaiset käyttävät tsatsikiinsa varmasti kreikkalaista jogurttia, mutta meillä oli käytössä turkkilainen jogurtti, joka toimii aivan yhtä hyvin. Tsatsikiin ei kannata valita mitään vähärasvaista kevytversiota jogurtista, koska ne vain valitettavasti ovat liian vetisiä tsatsikiin ja maku jää vaisuksi ja valjuksi ja koostumus löysäksi. Aloita raastamalla kurkku raastimella. Purista käsissäsi kurkusta kaikki neste pois, minkä vain saat irtoamaan raasteesta. Jätä kurkkuraaste siivilään vielä hetkeksi valumaan ja nesteen irtoamista voit tehostaa ripauttamalla kurkkuraasteen päälle hieman suolaa nestettä irrottamaan. Pilko valkosipuli aivan hienoksi tai käytä puserrinta. Riippuen valkosipulin kynsien koosta laita joko kolme isoa kynttä tai jos kynnet ovat hyvin pieniä niin jopa kuusi kynttä tsatsikiin. Sekoita kulhossa jogurtti, kurkkuraaste, silputtu valkosipuli, oliiviöljy, pienen pieni loraus (ehkä ½ tl) valkoviinietikkaa, hyppysellinen suolaa, ripaus rouhittua mustapippuria, sekä tukko silputtua tilliä huolellisesti sekaisin. Meillä ei ollut tuoretta tilliä tällä kertaa, mutta kuivattukin tilli ajaa asiansa oikein hyvin. Tarkista maku ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua. Tsatsikin voi halutessaan koristella muutamalla oliivilla. Nauti tsatsiki esimerkiksi falafel-pitojen välissä, kuten kuvassa.

 

dsc_02821

Alkuperäisen postauksen ”Laskiaisherkut” voit lukea täältä.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s