Princess Ball Rabacissa

Eilen vuorossa oli muutaman tunnin visiitti noin 50 kilometrin päähän Rabaciin, joka sekin on turistien suosiossa oleva rantalomakohde täällä Kroatiassa. Rabac on osa Labinin kuntaa Kvarnerinlahden tuntumassa Istrian niemimaalla. Me suuntasimme Rabaciin päivällisen jälkeen ja vietimme aivan mahtavan hauskan illan tässä eläväisessä rantojen ja veneiden täyteisessä kylässä ja tietysti me kävimme myös jäätelöllä.

Rabacissa meitä puoleensa vetivät Open Air festarit (ROAF), jotka ovat olleet jo käynnissä hyvän tovin kesäkuusta saakka ja jatkuu vielä pitkälle elokuuhun. Joka päivälle kaupungissa tuntuu olevan jotain mielenkiintoista tapahtumaa festareihin liittyen. Joka sunnuntai vuorossa on interaktiivinen Princess Ball-tapahtuma, missä on musiikkia, tanssia ja teatteria lapsille. Tapahtumassa pääsee myös piirtämään, voi hakea hienon muotoillun ilmapallon narrilta ja merirosvolta, voi herkutella popcorneilla, munkeilla ja hattaroilla, voi otattaa ammattilaisella paperikuvan prinsessan valtaistuimessa Photo Booth –nurkkauksessa omasta perheen pikku prinsessasta tai prinssistä, katsella velho Merlinin tekemiä taikatemppuja ja ottaa omatoimisesti kuvia vaikkapa eri Disney-prinsessojen, Minnin ja Mikin, Smurffiinan, Paavo Pesusienen tai Hullun Hatuntekijän kanssa.

Alisa oli tapahtumasta aivan innoissaan. Tapahtumaan ei ollut sisäänpääsymaksua vaan se oli kaikille ilmainen. Jotkin huvitukset tosin maksoivat erikseen pienen maksun. Esimerkiksi puolen litran munkkimuki suklaakastikkeella ja sydänströsseleillä maksoi 20 kunaa. Portilla Alisa sai heti päähänsä kultaisen kruunun ja siitä juhlat saattoivat alkaa. Suu suklaakastikkeessa herkuttelimme munkeilla ja kun omat munkit loppuivat tarjosi vielä eräs ystävällinen perheensä kanssa prinsessoja meidän tapaan ihmettelemään saapunut isä Alisalle lisää munkkia. Taatut sokeriöverit! Alisa sai merirosvolta kauniin vaaleanpunaisen kukkailmapallon, joka oli erottamattomasti Alisan mielilelu siihen saakka kunnes Alisa onnistui puhkaisemaan pallon ja se poksahti käsiin. Tästä Alisa ei onneksi ollut moksiskaan vaan paukahdus sai Alisalta osakseen makoisat naurut. Alisa taputti innoissaan myös kuunnellessaan, kun Prinsessa Isabel lauloi Disney-elokuvista tunnettuja kappaleita, kuten tunnuslauluja Aladdinista ja Kaunottaresta ja Hirviöstä, ja seurasi haltioituneena satuteatteria, johon mahtuivat mukaan niin Prinsessa Isabel, Prinssi Kristian, velho Merlin, sininen lohikäärme, Smurffiina, merirosvo, paha haltiatar ja vaikka mitä muita eri saduista tuttuja hahmoja. 
Kuvissa Alisa viihtyi milloin minkäkin satuhahmon kanssa ja hurmasi vuorollaan jokaisen. Etenkin sadun mukaan elohopeasta hulluuntunut Hullu Hatuntekijä ihastui Alisaan aivan valtavasti kuultuaan Alisan nimen. Kuinkas sattuikaan, Alice in Wonderland! Hullu Hatuntekijä tuli vielä sanomaan meille, kun aloimme tekemään lähtöä, että hän odottaa tapaavansa ihanan Alicen Ihmemaassa, heidän omassa maailmassaan, reilun kahdeksan vuoden kuluttua. Sadun Alicehan oli 10-vuotias saduissa seikkaillessaan.

Kemut päättyivät illan hämärtyessä lasten diskoon tanssien suut hymyssä ja onnesta hykerrellen kera prinsessojen ja muiden satuhahmojen ja lopuksi saimme päällemme vielä ilmapallosateen ja kotiin viemisiksi Hullulta Hatuntekijältä (keltäs muultakaan) pinkin heliumilmapallon. Olimme ajankulkua huomaamattamme viettäneet Rabacissa jo neljä tuntia ja kellokin oli jo niin paljon, että Alisan nukkumaanmenoaikakin oli hurahtanut ohitse jo hyvä tovi sitten.

Tallustelimme juhlista onnellisena Rabacin rantakatua autollemme päin ihmetellen, että missä välissä aika hujahti niin, että päivä oli hämärtynyt jo pimeäksi illaksi, taivaalle oli vaihtunut kuun vahtivuoro, miljoonat tähdet tuikkivat meren yllä ja horisontissa kaukana näkyi majakan valon kajastus. Näkymä oli sanoinkuvaamattoman kaunis. Pysähdyimme vielä rantakahvilaan, missä Alisa söi iltapalan ja tarjoilija piristi iltamme vielä asteen verran niin sanotusti ”nextimmälle levelille”, kun hän sanoi, että suomalaisisät ovat isistä parhaita. Tarjoilija oli siis katsonut, miten Lari hauskuutti juhlimisesta väsynyttä Alisaa Hullulta Hatuntekijältä saadulla ilmapallolla, jotta iltapala saatiin syötyä kunnialla loppuun ennen totaaliväsähdystä. Tämän jälkeen kiiruhdimme autolle, jossa Alisa vaipui nopeasti uneen ja lomakodilla juhlista väsynyt lapsi kannettiin autosta suoraan sänkyyn jatkamaan yöuniaan aina aamuun asti. Autossa kotimatkalla minä vielä ihastelin auton kattoikkunasta tuikkivaa tähtitaivasta ja mietiskelin, miten ihania tapahtumia lapsille järjestetäänkään ja kuinka paljon Alisa nautti, kun sai pienenä prinsessana juhlia ihanien hulmuhelmaisten prinsessojen kanssa. Niin ja kyllähän me aikuisetkin viihdyimme satuhahmojen keskellä erittäin hyvin.

Yksi vastaus artikkeliin “Princess Ball Rabacissa”

  1. […] on osa festareiden Street Performance-ohjelmistoa. Prinsessapäivästämme Rabacista voit lukea täältä, mikäli tuo juttu on päässyt livahtamaan […]

    Tykkää

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s