The Slap hiking trail

Eilen meillä oli ajatuksena vihdoin lähteä kiertämään Učkalle jo moneen kertaan mainitsemani Land Art trail. Tuo reitti vie kuitenkin aikaa kolmisen tuntia ja lähtömme venähtikin niin myöhäiseksi, ettemme olisi enää valoisaan aikaan kerenneet kiertämään reittiä loppuun. Niinpä vaihdoimme lennosta suunnitelmia ja valikoimme päivän reitiksi lyhyen Lovranska dragalla sijaitsevan The Slap hiking trailin. Reitin nimi johtaa hieman harhaan, sillä kyseessä ei ole mikään läpsyttelyreitti, vaan slap tarkoittaa kroatiankielessä vesiputousta. Kyseessä oli siis lyhyt alle kilometrin mittainen helppo ja nopea reitti kauniilla Lovranska dragan alueella. Lovranska draga sijoittuu Lovranin yläpuolelle Učkan rinteeseen ja onkin yksi kauneimmista ja vaikuttavimmista Učkan itäisen rinteen laaksoista.

Reittimme oli tarkoitus johdattaa meidät kuvankauniille vesiputoukselle. Reitti kulkee puron vartta myöten seuraillen uomaa aina vesiputoukselle saakka. Jo lähtiessämme reitille epäilin, että näinköhän on vesiputouksella riittänyt virtaavaa vettä näin pitkälle kesään, sillä täällä kesä on ollut todella kuiva. Jo lähtiessämme reitille huomasimme puron kuivuneen täysin, edes pienen pientä virtausta ei uoman pohjalla näkynyt. Niinpä osasimme jo arvata, ettemme tulisi näkemään vesiputoustakaan. Silti kävelimme reitin, sillä olimmehan sinne asti tulleet ja lisäksi liikunta meille kaikille tekee hyvää.

Reitin varrella luonto on kuitenkin huikaisevan kaunista. Vehreälle metsälle omaleimaisen ulkonäön antaa vuoristo, joka tekee maasta kallioisen ja kivikkoisen. Reitin varrella näkee myös paikallisten viinirypäleviljelmiä, mahtavan kokoisia kastanjapuita sekä vuorenrinteen pengermiä, joissa aikanaan on viljelty maata.

Myös vesiputouksen alue on huikaisevan kaunis, vaikka siellä ei vesiputousta tällä kertaa ollutkaan. Ei kuitenkaan vaadita kovin ihmeellistä mielikuvitusta, että mielessään pystyy kuvittelemaan näkymän kallioita pitkin alas virtaavasta vedestä, joka jatkaa matkaansa kohisten puron uomassa kohti Medvejaa ja lopulta merta. Oikea vesiputous olisi kuitenkin kyllä kruunannut tämän reitin, mutta minkäs sitä luonnolle tekee, sen vedet virtailee silloin, kun luontoäidille sopii.

Yksi vastaus artikkeliin “The Slap hiking trail”

  1. […] sitten ensin vuoremme korkeimman huipun Vojakin, ihastelimme Vela Dragan huikeita näkymiä ja varmistimme ettei Lovranska dragan vesiputousreitillä ole todellakaan vettä vesiputouksessa tai purossa näin kuivan kesän jälkeen. Nyt sitten viimeisimpänä otimme […]

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s