Papusalaatti

Papusalaattia basilikaisella kastikkeella

IMG_3447

  • ½ tlk (noin 140g) kikherneitä
  • 1 tlk (noin 270g) kidneypapuja
  • 1tlk (noin 140g) maissin jyviä
  • pieni rasiallinen kirsikkatomaatteja
  • 2rkl *Alavuden öljynpuristamon kylmäpuristettua basilikarypsiöljyä
  • ¼ dl valkoviinietikkaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria myllystä
  • ½ tl sokeria
  • rukolaa

 

Laita kikherneet, kidneypavut sekä maissit siivilään ja huuhtele sekä valuta ne. Laita huuhdellut ja valutetut kikherneet, kidneypavut ja maissin jyvät kulhoon ja lisää sekaan puoliksi halkaistut kirsikkatomaatit. Valmista erillisessä pienessä kulhossa kastike sekoittamalla yhteen öljy, etikka, suola, pippuri ja sokeri. Sekoita kastike papusalaatin sekaan. Lopuksi huuhdo rukolat ja mikäli rukola on kovin voimakasta ja kitkerää niin voit liottaa sitä hetken kylmässä vedessä. Ravistele rukolan lehdet kuiviksi ja pyöräytä papusalaatin joukkoon.

 

Alkuperäisen postauksen ”Treffit 4/12: vappuhenkinen brunssi” löydät täältä.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s