Valkosuklaajäätelö ja mansikka-karpalocurd

IMG_3865

Tämä jäätelö ei kaipaa jäätelökoneita tai muitakaan ihmeellisiä hilavitkuttimia onnistuakseen, sillä jätski syntyy neljästä ainesosasta ja jäätelön valmistamiseen tarvitset oikeastaan vain kulhon ja sähkövatkaimen sekä rasian missä tämän ihanuuden voi pakastaa. Tämän nopeammaksi, helpommaksi ja yksinkertaisemmaksi jäätelönvalmistus ei voi enää mennä. Olen julkaissut samaisen jäätelöohjeen jo pari vuotta sitten blogissani ja alun perin resepti on muuttanut reseptivihkooni ystävän reseptikätköistä, mutta koska nyt on kesä ja jäätelöä ei minun mielestäni voi koskaan syödä liikaa, laitetaan takuuvarma jätskiresepti taas jakoon ja tällä kertaa jäätelö aateloitiin mansikka-karpalocurdilla, joka sekin on oman keittiön tuotoksia ja syntynyt pakastimentyhjennystalkoidemme seurauksena.

 

Valkosuklaajäätelö

IMG_3860

  • 6 dl kuohukermaa
  • ½ dl glukoosisiirappia
  • 1 tlk (3 dl / 400g) sokeroitua kondensoitua maitoa
  • 150g valkosuklaata

 

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää sekaan glukoosisiirappi edelleen vatkaten. Lisää joukkoon varovasti nostellen ja käännellen nuolijalla kondensoitu maito ja rouhittu valkosuklaa. Kaada valmis seos puhtaaseen pakastuksen kestävään tilavaan rasiaan ja pakasta 8 tuntia. Tästä määrästä tulee reilu 1 ½ litraa jäätelöä.

 

Mansikka-karpalocurd

IMG_3857

  • pakastusrasiallinen mansikoita ja suurin piirtein saman verran karpaloita
  • 4 kananmunan keltuainen
  • 3 dl sokeria
  • 3 rkl margariinia

 

Keitä mansikanpaloja ja karpaloita muutama minuutti kattilassa, jotta ne soseutuvat pehmeäksi. Kaada marjat kattilasta kapeaan kulhoon/pieneen astiaan, jossa voit soseuttaa sauvasekoittimella marjat aivan sileäksi soseeksi. Mittaa sose, sillä yhtä desiä kohden tulee yksi kananmunan keltuainen. Meillä tässä vaiheessa sosetta oli 4dl, joten tämä ohje on mitoitettu sen mukaan. Anna marjasoseen hieman jäähtyä. Laita liedelle kuumenemaan kattilaan vesi ja valitse kattilan päälle sopiva metallikulho, jossa pystyt vesihauteessa valmistamaan curdin. Erottele kananmunan keltuaiset ja vatkaa metallikulhossa keltuaisten rakenne kevyesti rikki. Sekoita vispilällä vispaten keltuaisten sekaan lämmin marjasose ja sokeri. Marjasose kannattaa kaataa keltuaisten sekaan tiheän siivilän läpi, jotta kaikki mahdolliset kuoren palaset yms siivilöityvät pois ja koostumuksesta tulee aivan samettisen sileää. Vatkaa seosta kulhossa koko ajan tehokkaasti, jotta keltuaiset eivät jähmety lämpimän marjasoseen vuoksi. Nosta seos liedelle kattilan päälle, jossa on vettä kuumenemassa ja sekoittele vispilällä vesihauteessa olevaa curdia 10 minuuttia. Alla kuumenevan veden ei tarvitse kiehua, mutta sen tulee olla höyryävän kuumaa. 10 minuutin jälkeen nosta kulho liedeltä ja vesihauteen päältä. Sekoita vispilällä edelleen koko ajan curdia ja lisää sekaan margariini yksi pieni nokare kerrallaan lisäten. Purkita curd puhtaaseen purkkiin ja anna sen jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi pöydällä ja siirrä se sitten vasta jääkaappiin jäähtymään lisää. Jos curdin jäähdyttää liian nopeasti kylmäksi, on vaarana, että rasva erottuu ja nousee pinnalle kerrokseksi. Curdin rakenne jämäköityy jääkaapissa, kun se jäähtyy jääkaapin lämpötilaan. Aiemmin julkaisemani raparpericurdin ohjeen löydät täältä.

IMG_3863Tänään 25.06.2018 blogissani on myös suoritettu auton käsinpesun arvonta, joka on ollut käynnissä blogipostauksessani ”Painehuuhtelulaitteella liat veks ja ammattilaisen autopesussa kiiltävä lopputulos”. Onnettarena ja arvontakoneen käyttäjänä toimi Alisa ja arvontakone suosi tällä kertaa kommenttia, joka oli järjestyksessään 13. kommentti. Onnea siispä nimimerkki Sassa, saat aivan hetken kuluttua sähköpostiisi ilouutisia. Kiitos myös kaikille muillekin arvontaan osallistuneille ja ihanaa kesää!

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s