Ravintolavinkkejä Cancúniin

Jos en ollut kovin ahkera valokuvailemaan illanviettojamme reissullamme meksikolaisten ystäviemme kanssa, niin en kyllä yhtään sen nohevammin tarttunut kameraan ravintolareissuillammekaan. Niinpä ihan joka ruokapaikasta ei tallentunut edes sitä yhtä kuvaa kameran muistikortille. Mutta sanoja sen sijaan riittää kertomaan hyvistä ravintoloista Cancúnissa. Meillä oli All Inclusive-paketti hotellissamme, joten söimme monet ruuat hotellillamme, jossa ruoka oli ihan kelvollista, mutta ei saman mestan ruokaa kyllä kahta viikkoa viitsi syödä. Niinpä kävimme varsinkin illallisia syömässä muuallakin ja tutustumassa paikalliseen ravintolatarjontaan. Ravintolavinkit tulivat tällä kertaa pitkälti meksikolaisilta tutuiltamme. Kyselimme heiltä ravintolasuosituksia, kun mielemme teki vaikkapa kanaa tai pihviä tai perinteistä meksikolaista. Ja vikatikkejä ei kyllä ravintolavalinnoissa tällä reissulla tullut. Tässä postauksessa on siis koottuna muutama takuuvarma ravintolatärppi Cancúniin matkaaville.

 

Ensi alkuun kuitenkin muutama sananen meksikolaisesta ruokakulttuurista. Yhtä tärkeää kuin on ruuan maistaminen ja haistaminen, on meksikolaiselle myös ruuan tunteminen. Eivät toki kaikki meksikolaiset rakasta tulista ruokaa ja tällaisiinkin luonnonoikkuihin törmäsimme ja saimme tutustua, mutta suuri osa meksikolaisista rakastaa pikanttia aromia ruuassaan. Picante tarkoittaakin espanjankielessä nimenomaan mausteista. Meksikossa ei ole tavaton näky, että paikallinen syö ateriallaan raakoja habaneroja kuin porkkanoita ja tämä tapahtuu juurikin siitä syystä, että ateria ei ole mitään, jos sitä ei maistamisen lisäksi pysty tuntemaan kehossaan. Onneksi kuitenkin meksikolainen ruoka ei itsessään monestikaan ole tulista. Tulisuus ruokaan saadaan lisäämällä annokseen erilaisia salsoja, habanerokastikkeita ja jalapenoja tai esimerkiksi tuliseksi marinoitua sipulia. Nämä tuliset lisukkeet voi kuitenkin ravintolassakin pyytää aivan hyvin eri kulhossa varsinaisesta ruuasta erillään, jolloin lapsikin pystyy syömään samasta annoksesta ongelmitta, kun aikuiset voivat lisätä tulisuutta omaan annokseensa sitten omalla lautasellaan. Mutta nyt niiden ravintolavinkkien pariin.

 

Carlos’n Charlie’s – meksikolainen ravintola

Blvd. Kukulcan, Punta Cancun, Zona Hotelera, 77500 Cancún, Qro., Meksiko

IMG_20190202_194205

Carlos´n Charlie´s sijaitsee aivan hotellialueen sydämessä Forumin kupeessa ja tarjoaa hyvinkin meksikolaisen ruokailuelämyksen. Meksikolaisen ruuan lisäksi ravintola on sisustettu toki teeman mukaisesti ja tarjoilijat pitävät ahkerasti yllä meksikolaisen fiestan eli juhlan tuntua. Alennuslippuja esimerkiksi starttereista voi saada ravintolan edustan ns. sisäänheittäjiltä, joten tällaiseen kannattaa ”vahingossa törmätä” ennen kuin astuu sisään ravintolaan, sillä kupongeilla saa rahanarvoisia etuja. Ravintolassa riittää elämää ja meteliä, kuten meksikolaisessa fiestassa konsanaan, joten ääniyliherkän ei tänne kannata tulla syömään, mutta ainakin Alisa nautti suunnattomasti ravintolan eläväisestä sykkeestä, joten meidän 2-vuotiaalle se ei ollut liikaa. Päinvastoin, ruokailun lomassa voi vaikka vähän tanssijalkaakin vipattaa.

IMG_20190202_195409

IMG_20190205_161338

Ruuasta puheen ollen ruoka on aivan tajuttoman ihanaa. Ruokailimme täällä kahteen kertaan, sillä ensimmäisellä ruokailullamme alkupalaksi tilaamamme nachoplate oli niin täydellisyyttä hipova, että se oli aivan pakko päästä syömään toiseenkin kertaan. Ensimmäisellä kerralla nachovuoremme lisäksi tuhosimme parempiin suihin myös läjän tacoja. Minä tilasin katkaraputacoja ja Larin tacot sisälsivät siivutettua naudan pihviä. Molemmissa maut olivat todella kohdillaan, mutta siinä missä Larin tacoissa liha oli pehmeää ja mureaa, olivat omien tacojeni katkaravut päässeet hieman ylikypsiksi, joten siitä miinusta. Nachoplate sen sijaan veti minut ruokataivaaseen papukastikkeineen, juustokastikkeineen, jalapenoineen, salsoineen, guacamoleineen sekä ranskankermoineen. Toisella vierailullamme olimmekin illallisen sijaan myöhäisen lounaan aikaan liikkeellä ja tilasimme tuon nachovuoren uudelleen, mutta tällä kertaa lisäksi tilasimme erikseen ison kulhon guacamolea, koska yksinkertaisesti vain rakastamme sitä. Yhtäkkiä alkoikin selän takaa kuulumaan kärryjen pyörien kirskunaa ja kun käännyimme katsomaan olkamme yli, tuli meitä kohti iso guacamolekärry. Kokki tuli valmistamaan meille pöytämme viereen aivan tuoreen guacamolen ja tähän ohjelmanumeroon Alisa pääsi apukokiksi. Näimme silmiemme edessä miten kokki pyöräytti guacamolen tuoreista raaka-aineista ja sekoitteli valtavaan mortteliin avokadoa, limen mehua, suolaa, korianteria, punasipulia, tomaattia, jalapenoa ja hieman tuorejuustoa ja lopuksi nosti tämän ihanuuden keskelle ruokapöytäämme.

IMG_20190205_161523IMG_20190205_161907

Pöydissä saattaa vierailla promoottoreita kameroineen, tequiloineen ja ilmapalloineen. Kaikki hauskat extrajutut sitten toki maksavat eli jos annat klovnin tehdä sinulle ilmapalloista vaikka kukkarannekkeen, niin muista tipata, sillä siinä piilee homman juju. Näille voi sanoa aivan hyvin myös ystävällisesti ”ei kiitos” eivätkä he sen koommin häiriköi loppuvierailun aikana, mutta toki ei kiitosta voi toisinaan olla hankala sanoa, jos vieressä 2-vuotias osoittaa pelleä ja huutaa, että minäkin tahdon ilmapallon. Meidän ruokailujemme aikana telkkarista näkyi vain urheilua, kuten jalkapalloa, eikä mitään moitittavaa sen suhteen olekaan, mutta eräänä kertana, kun istuskelimme ravintolan ulkopuolella, huomasimme, että telkkareista näytettiin härkätaistelua. Eli tämä riski kannattaa tiedostaa ravintolaan mennessään. Mikäli ruokahalu katoaa, jos tämmöinen laji screeneiltä näkyy, niin asiasta vähintäänkin kannattaa keskustella tarjoilijan kanssa, ennen kuin tilaa ruokiaan. Hintatasoltaan ravintola on keskitasoinen. Downtownin meksikolaiset ravintolat ovat hinnaltaan varmasti edullisempia, mutta tämä hotellialueellakaan sijaitseva ravintola ei ole mikään riistohintainen, vaikka turistilisää hinnoissa onkin. Esimerkiksi tuo edelläkuvailemani nachovuori maksoi alle 300 pesoa eli alle 15 euroa ja siitä söisi vatsansa täyteen 2-4 aikuista riippuen nälän suuruudesta ja ruokahalusta.

 

Hooters – parhaat wingsit

Blvd. Kukulcan Km 9.5, Punta Cancun, Zona Hotelera, 77500 Cancún, Q.R., Meksiko

 

Cancúnista löytyy Hooterseja itse asiassa kolmekin kappaletta, mutta me vierailimme hotellialueella Forumin läheisyydessä sijaitsevassa Hootersissa. Hooters on mainettaan parempi ja ravintola mainostaakin itseään lapsiystävällisenä ruokapaikkana, mikä piti kyllä erittäin hyvin paikkansa ennakkoepäilyistä huolimatta. Kun kysyin meksikolaiselta tutultamme, mistä Cancúnista saa parhaat wingsit, tuli vastaus epäröimättä kuin apteekin hyllyltä; Hootersista! Lari rakastaa wingsejä, joten Hootersiin oli siis ehdottomasti päästävä ja niinhän tuo kehui wingsit todella maukkaiksi. Itse testasin caesarsalaatin, joka oli täyttävä ja annoksessa oli maut kohdallaan. Caesarkastike oli todella maistuva. Me olimme ravintolassa syömässä uusien ystäviemme kanssa, sillä tutustuimme hotellilla siellä majoittuvaan suomalaispariskuntaan, joiden kanssa oli todella mukava lähteä illallisellekin. Itse asiassa niin mukava, että Hootersista en älynnyt napata ainokaistakaan valokuvaa. Kaikki tultiin kuitenkin siihen tulokseen Hootersin ruokalistaa lukiessa, että menunhan voisi syödä läpi alusta loppuun asti, sillä kaikki kuulosti todella hyvältä. Hootersin kupeesta myös löytyy fanikauppa ja ravintolalla on myös kotiin- eli hotelliinkuljetus, joten jos oikein kova laiskuus iskee, niin wingsit saa vaikka hotellille toimitettuna.

 

Bubba Gump Shrimp Co. Cancún – katkarapujen ystäville sekä Forrest Gump -faneille

Flamingo Mall km 11.5, Boulevard Kukulcan, Zona Hotelera, 77500 Cancún, Q.R., Meksiko

IMG_20190131_192347

Bubba Gump on ravintola numero 1 Forrest Gump – faneille. Cancúnista löytyy samaisen ketjun ravintola Hotel Zonen lisäksi myös lentokentältä. Ravintola on sisustettu viimeistä piirtoa myöten Forrest Gumpin henkeen. Elokuvasta tutut kohtaukset, fraasit, esineet ja tavarat koristavat ravintolan seiniä ja teema näkyy pienimpiäkin yksityiskohtia myöten kaikessa. Tarjoilijan kutsut pöytään kääntämällä esille kyltin Stop Forrest Stop ja kun kaikki on hyvin, eikä tarjoilijalle ole tarvetta, käännetään esiin Run Forrest Run. Voit ostaa drinkin, jonka Forrest Gump-lasin saat viedä kotiisi ja jos tämä ei riitä matkamuistoksi, on ravintolan kyljessä Forrest Gump-fanikauppa. Ravintola on mitä parhain lapsiperheille ja lapset onkin otettu ihanasti huomioon. Lapsellekin saat herkkudrinkin, johon on lasin reunaan tehty makea karamellikuorrutus ja lasin pohjassa on vilkkuvalot.

IMG_20190131_192519IMG_20190131_193129

Menu tässä ravintolassa on todellakin syötävän hyvä. Olisin voinut tilata koko listan läpi. Katkarapujen fanille suosittelen Shrimper’s heaven annosta, jossa tulee neljällä eri tavalla maustettuja suussa sulavan ihania katkarapuja, joissa on täydellinen kypsyys. Annos on höystetty ranskalaisilla eikä tietysti dippejäkään ole unohdettu. Pelkkä katkarapuravintola nimestään huolimatta tämä ravintola ei ole, vaan listalta löytyy myös paljon muutakin, kuten Larin tilaamat herkulliset ribsit. Lasten listalla on valinnanvaraa lapsille, kuten Alisan tilaamat kutkuttavan hauskan kuuloiset popcornkatkaravut, jotka lipuivat ruokapöytäämme kartonkilaivassa. Ja sitten jälkkäri… Alabama Brownie ja olet taivaassa. Annos on aivan tajuttoman ihana, mutta varoituksen sana; kun vatsa on pinkeänä katkaravuista tai muusta ihanasta pääruuasta, on tämä jälkiruoka-annos todella ylimitoitettu kooltaan. Jälkkäriannokseksi se on valtava. Me tilasimme yhden annoksen, jonka jaoimme kolmestaan ja silti emme jaksaneet syödä annoksen herkullisuudesta huolimatta sitä aivan loppuun asti, vaan pari suupalaa jäi syömättä.

IMG_20190131_193427IMG_20190131_193507

Palvelu on ensiluokkaista ja tässä ravintolassa tunnet itsesi hyvin hyvin tervetulleeksi. Hintatasoltaan ravintola on ehkä hieman keskitasoa korkeampi. Meidän ruokailumme tippeineen päivineen oli 75 euron tietämissä, mutta tilasimme kaikille juomat, joiden lasit saimme pitää ja nämä juomat nostavat laskua huimasti. Pari kymmentä euroa olisi jäänyt laskusta pois, jos olisimme tilanneet juomamme ihan tavallisissa laseissa, mutta kerrankos sitä hullaantuu Bubba Gump -ravintolassa.

IMG_20190131_200900

 

Outback Steakhouse – pihviravintola

Flamingo Mall, Local km 11.5, Blvd. Kukulcan, Zona Hotelera, 77500 Cancún, Q.R., Meksiko

IMG_20190206_210045

Pyysimme meksikolaista ystäväämme suosittelemaan meille parasta pihviravintolaa Cancúnista. Hän vinkkasi meille Outback Steakhousen, joka sijaitsee itse asiassa aivan Bubba Gump Shrimp Co:n naapurissa Flamingo mall-ostoskeskuksessa. Tämä ravintola on myös hintatasoltaan hieman kalliimpi kuin keskitasoltaan ravintolat Cancúnin Hotel Zonella, mutta jokaisen pennosen väärti ehdottomasti. Yksi parhaista pihveistä ehdottomasti, mitä olen syönyt. Kerran lomassa on syötävä pitkän kaavan mukaan pihvit ja tilattava lasilliset hyvää punaviiniä. Palvelu ravintolassa on todella ystävällistä ja asiantuntevaa. Niin viini- kuin ruokasuosituksetkin tulevat epäröimättä eikä todellakaan haittaa, vaikka itse et tosiaankaan olisi mikään viiniasiantuntija. Valinnanvaraa ruokalistalta löytyy ja pihviannoksen hintaan kuuluu lisäksi alkusalaatit. Valitset listalta siis haluamasi pihvin, sille lisukkeen ja alkusalaatin sekä salaatille kastikkeen. Ja avot, ei muuta kuin herkuttelemaan.

IMG_20190206_211836

Ravintolassa on lastenhuone, jossa on kiipeilyteline, liukumäkiä ja televisio, jossa pyörivät lastenohjelmat. Huoneessa on valvontakamera, jonka livekuva näkyy lastenhuoneen lähettyvillä oleviin ruokapöytiin telkkarista. Mikä ihana idea, että pöydässä nököttämään kyllästyneet lapset saavat leikkiä leikkihuoneessa ja vanhemmat voivat nauttia ruokansa ja juomansa rauhassa loppuun valvoen lapsensa touhuja valvontakameran kautta. Ehdoton win-win-tilanne!

IMG_20190206_215600

Jälkkäriksi testaa Chocolate Thunder! Jos rakastat suklaata, olet tämän jälkkärin jälkeen taivaassa. Aivan täyden kympin annos. Jälkkärillä on kokoa, joten meidän porukalle riitti erinomaisesti yksi yhteinen annos, jonka jaoimme. Lasku oli 75 euron tietämissä, joten ei lainkaan paha, sillä hintaan sisältyivät alkusalaatit, pihvit lisukkeineen, Alisan fish&chips-annos, ruokajuomat (meille vanhemmille viinilasilliset ja Alisalle oma sitruksisen mansikkainen mehujuoma) sekä suklaaunelmajälkkärimme tippejä ja palvelumaksua toki unohtamatta. Täydellinen illallinen jokaista suupalaa myöten.

 

El Crustaceo Cascarudo – paikallisten valinta

Tulipanes 16, 22, 77500 Cancún, Q.R., Meksiko

IMG_20190204_195634

Tästä ravintolasta kerroinkin jo edellisessä postauksessani, jossa kerroin meksikolaisesta fiestasta Cancúnin downtownissa perheellisen silmin. Eli miten meksikolaiset perheet pienine lapsineen viettävät vapaailtaa ehkä hieman juhlavammin? He syövät hyvin ja pitävät hauskaa Parque de las Palapas-aukion tuntumassa nauttien hyvästä ruuasta, mariachimusiikista ja tivolihuvituksista. Erittäin sopivaa juhlintaa lapsiperheille ja hauskaa aikuisille. Ja tuolta tuon aukion kupeesta löytyy siis tämä paikallisten suosima ravintolakin, josta saat hyvin autenttista, herkullista meksikolaista ruokaa varsin edulliseen hintaan. Yksikään Hotel Zonen ravintola ei pääse näin alas hinnoissaan, sillä Hotel Zonen ravintoloissa on tietysti turistilisä mukana. Kun siirrytään downtownin puolelle ja paikallisten suosimiin ravintoloihin, tippuvat myös hinnat. El Crustaceo Cascarudossa suosittelen testaamaan nachoja. Tilasimme valtavan läjän nachoja kanalisukkein, ison annoksen guacamolea sekä vihreän habanerokastikkeen ja ai että miten hyvää tuo herkku olikaan. Tämän ravintolan ihana mojito oli myös paras, mitä reissullani maistoin, suosittelen.

IMG-20190216-WA0004

Yksi vastaus artikkeliin “Ravintolavinkkejä Cancúniin”

  1. […] Kauppakeskuksena en sanoisi, että Flamingo mall on mikään kummoinen. Meksikolaisia matkamuistoja on saatavilla, mutta kauppakeskus ei vedä vertoja kilpailijoilleen. Täällä on kuitenkin pari varsin mielenkiintoista ravintolaa. Flamingo mallista löytyy Outback Steakhouse & Sport bar. Emme testanneet sporttibaarin puolta itse, mutta ohi kävellessä sporttibaarin screenien määrä herätti kunnioitusta jopa tällaisessa vähemmän penkkiurheilua rakastavassa ihmisessä, joten voin kuvitella, että paikka on kuin aarreaitta sporttia rakastavalle. Omalle suosikkilajille löytyy varmasti screen, jolta katsoa matseja, sillä oli niitä ainakin parikymmentä. Outbackin pihviravintolan puolella illallistimmekin ja tälle ravintolalle kyllä kymmenen pistettä. Toinen ravintola, jonka testasimme ja rakastuimme, on kaikille Forrest Gump -faneille luotu Bubba Gump Shrimp Co. eli Forrest Gump teemaravintola kaikille katkarapuja rakastaville, mutta saa listalta myös muutakin, esim ribsejä. Testaa listalta Shrimper’s heaven ja Alabama brownie! Ravintolan kyljestä löytyy myös fanikauppa Forrest Gump -ostoksia varten, joten Flamingo mallissa voi olla ihan kiva pyörähtää pelkästään tuon Forrest Gump fanikaupankin vuoksi. Näistä ravintoloista löydät lisää juttua Cancúnin ravintolavinkkejä käsittelevästä postauksesta. […]

    Tykkää

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s