Voileipäkakkua Big Mac-kastikkeella

IMG_5755

Kevään juhlat, valmistujaiset ja muut kissanristiäiset, ovat jo aivan nurkan takana ja klassinen juhlien perinneherkku, joka komistaa kahvipöydän, on tietysti voileipäkakku. Meillä ei ole hetkeen mitään sellaisia juhlia ollut, missä olisi päässyt herkuttelemaan voileipäkakulla, eikä tiedossakaan taida olla kevään perinnejuhlia tälle vuodelle, mutta mieleni alkoi tehdä kuitenkin voileipäkakkua, joten niinpä sellainen valmistettiin meillä sunnuntain päivälliseksi. Tällä kertaa testasimme hieman erilaista täytettä ja pakko sanoa, että oli muuten täytteiden puolesta yksi parhaista voileipäkakuista, joita olen koskaan syönyt, vaikka tämä täyte saattaa hieman erikoiselta kuulostaakin. Meillä valmistettiin nimittän voileipäkakkua Big Mac-kastikkeella. Big Mac-kastike ei toki ole suinkaan minun keksintöni, vaan kastike löytyy useilta nettisivuilta, kun vain guuglaa. Itse käytin Kotikokin reseptiä, joka löytyy täältä. Tässä herkullinen voileipäkakkuresepti jakoon blogiinkin.

IMG_5753

Kinkkuvoileipäkakku Big Mac-kastikkeella

 • 300g ylikypsää saunapalvikinkkua, ohuen ohut

Big Mac-kastike

 • 1,5 dl majoneesia (Hellmans)
 • 0,8 dl makeaa kurkkusalaattia
 • 2 tl keltaista sinappia (yellow mustard)
 • 3/4 tl valkoista viinietikkaa
 • 1/2 tl paprikajauhetta
 • 1/4 tl valkosipulijauhetta
 • 1/4 tl sipulijauhetta

Ruohosipulikastike

 • 150g ranskankermaa
 • 100g sinileimaemmental-juustoraastetta
 • 1/3 nippua ruohosipulia silputtuna
 • 4 rkl majoneesia
 • mustapippuria myllystä

 

 • 7 viipaletta Real-ruisleipää
 • 9 viipaletta kaurapaahtoleipää
 • Lihalientä kostuttamiseen

Koristeeksi:

 • Sulatejuustoa, majoneesia ja/tai tuorejuustoa
 • salaatinlehtiä
 • tuoreita persiljan oksia
 • kinkkusiivuja
 • kirsikkatomaatteja

IMG_5752

Valmista ensin kastikkeet. Valmista Big Mac-kastike sekoittamalla ainekset keskenään kulhossa ja valmista ruohosipulikastike omassa kulhossaan sekoittamalla sen ainekset keskenään. Pilko 200g kinkkua pieneksi kuutioksi ja lisää puolet kinkusta Big Mac-kastikkeeseen ja puolet ruohosipulikastikkeeseen. Valmista lihaliemi kostuttamista varten kulhoon joko jauheesta tai kuutiosta. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois hyvin ohuelti. Kasaa voileipäkakku tarjoilualustalle. Laita ensin kolme viipaletta kauraleipää, kostuta kevyesti lihaliemellä ja levitä päälle reilu kerros Big Mac-kinkkukastiketta. Lisää päälle kerros Real-ruisleipäsiivuja. Minulla näitä meni 3,5 viipaletta yhteen kerrokseen. Kostuta leipä viipaleet lihaliemellä ja lisää reilu kerros ruohosipuli-kinkkukastiketta. Lisää jälleen kauraleipäsiivuja kolme kappaletta, kostuta ja lisää kerros Big Mac-kinkkukastiketta. Seuraavaksi Real-ruisleipäviipaleita 3,5 kappaletta, kostuta, lisää kerros ruohosipuli-kinkkukastiketta. Lopuksi vielä lado päällimmäiseksi kolme siivua kauraleipää, kostuta, kelmuta koko komeus tiiviisti, aseta päälle painoksi leikkuulauta ja nosta jääkaappiin tekeytymään yön yli.

IMG_5758

Koristele seuraavana päivänä. Me käytimme kuorruttamiseen sulatejuuston ja majoneesin sekoitusta, mutta vaikka maku olikin hyvä, ei tämä kuorrutus pysy aivan jämptisti paikallaan, joten seuraavalla kerralla kuorruttaisin kakun tuorejuustolla, jonka notkistaisin majoneesilla. Mutta käytä kuorruttamiseen sitä, mikä omaan makuun tuntuu parhaimmalta. Koristele kakku salaatinlehdillä, persiljalla, kinkkurullilla ja kirsikkatomaateilla. Voilà, juhlapöydän komistus on valmis!

IMG_5760IMG_5761

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s