Snorklaamalla löytyi aivan uusi maailma!

Lomailua on monenlaista, mutta meille takuuvarma resepti täydelliseen lomapäivään sisältää auringon, paljon vettä ja tietenkin leveän hymyn! Niin myös Egyptissä. Saimme työpaikalta reissulle mukaan testiin vedenkestävän Sonyn puhelimen, joten nyt pääsimme ensimmäistä kertaa todenteolla kuvailemaan lomaelämäämme myös vedessä sekä altaalla että meressä. Päätinkin jakaa hienot kuvat myös teidän kanssanne, jotta pääsette jakamaan kanssamme myös tämän upean kokemuksen.

Nimetön1
Hassuttelua altaalla 😀

Snorklasimme hotellin rannan edustalla sijaitsevalla koralliriutalla pari kertaa. Koralliriutalle pääsi suoraan hotellimme rannasta pitkää laituria pitkin. Kuten jo Egyptin lomaamme käsittelevässä postauksessani kerroin, välineet snorklaukseemmehan vuokrasimme hotellin rannalla sijaitsevasta Diving Centrestä, jossa maskin ja snorkkelin päivävuokra oli 5 euroa ja räpylöiden vuokra myös 5 euroa. Vuokraamamme välineet tuntuivat laadukkailta, vaikka toinen maskeista falskasikin jonkun verran, mutta tuon uskon johtuneen vain väärästä koosta ja vika olisi korjaantunut kokoa vaihtamalla. Vuokravälineet kannattaa siis testata jo välineitä vuokratessa. Mikäli snorklaamaan on aikomus mennä useampanakin päivänä ja myös useammilla matkoilla, kannattaa varmastikin satsata ostamalla omat snorklausvälineet jo Suomesta, koska paikalliset välineet eivät välttämättä ole laadukkaimpia mahdollisia välineitä, mutta hintaa niillä kyllä on sitten senkin edestä, joten matkakohteestamme Port Ghalibista en suosittele omia välineitä ostamaan.

Nimetön2
Itse Herra Kuvaaja 🙂
Nimetön3
Minäkin opin taas pitkän tauon jälkeen käyttämään snorkkelia 😀
Nimetön4
Hotellin rannan laiturilta näimme laiturin alla pötköttelevän mustekalan

Koralliriutan anti oli todella monipuolista ja mielenkiintoista. Kaloja ja muita mereneläviä tuntui olevan loputtomasti ja kaikissa mahdollisissa sateenkaaren väreissä. Harmi ettemme aivan kaikkea kerenneet kuvaamaan sukeltaessa, koska varsinkin nuo trooppiset kalat ovat todella vikkeliä liikkeissään! Kuvaamisesta meillä vastasi Lari, joka meistä kahdesta muutenkin on se enemmän tekniikan kanssa pelaava osapuoli. Minä keskityin vain ihastelemaan upeaa veden alla avautuvaa näkymää. On todella uskomatonta, että se mitä näet pinnan yläpuolelta on vain häivähdys siitä, millaisena vedenalainen maailma näyttäytyy veden pinnan alapuolelta tarkasteltuna. Muistuttelen kuitenkin taas samasta asiasta kuin jo aiemminkin, eli muistetaanhan me kaikki, että meressä mihinkään ei pidä mennä koskemaan, eikä mitään pidä kerätä mukaan. Ihastellaan siispä näitä upeita maisemia vain silmin ja ikuistetaan muistot korviemme väliin ja kuviin, mutta annetaan sen maailman elää siellä, mihin se kuuluu, ja kirjahyllyihimmehän se ei todellakaan kuulu. 🙂

Nimetön6
Tällainen mölli oli piilossa aurinkoa korallien suojissa.
Nimetön7
Tämä pikkukala oli ylisöpö!
Nimetön8
Kun tarkkaan katsot, niin näet kuvassa merisiilin.
Nimetön9
Aivan aluksi en ollut ihan sinut sen kanssa, että kalat uivat todella läheltä!
Nimetön10
Näissä pikkukaloissa oli ihanan räikeät keltaisen värit!
Nimetön11
Nimitimme nämä kalat linssiluteiksi, koska ne pyörivät jatkuvasti ympärillämme ja olivat todella kiinnostuneita kaikesta mitä teimme.
Nimetön12
Laitesukeltajat lähtivät sukellusretkilleen samalta laiturilta, mistä me lähdimme hotellin rannasta snorklaamaan. Nämä laitesukeltajat ovat noin 10 metrin päässä meistä, joten kameralla sai kyllä veden alla uskomattoman hyvin otettua kuvia.
Nimetön13
Tämä pikkukaveri oli ihana räikeä tapaus!
Nimetön14
Koralliriutan reunalta pudotus meren pohjaan on saman tien noin 30 metriä.
Nimetön15
Tällä kaverilla oli jokin elin otsassaan 😀
Nimetön16
Tämäkin oli kivan näköinen kala
Nimetön17
Tämä kala muistutti lähinnä keihästä!
DSC_0193
Lisää linssiluteita 😀

Koralliriutan lisäksi kävimme sukeltamassa Turtle Bayssa tai kuten paikalliset kutsuvat, Marsa Mubarakissa. Lahti sijaitsee 15 minuutin kävelymatkan päässä, kun hotellilta lähtee kävelemään rantaa pitkin hotellista katsottuna oikealle. Marsa Mubarakissa on mahdollista nähdä dupongeja ja merikilpikonnia. Dupongeja me emme tällä kertaa nähneet, mutta yhden suuren merikilpikonnan bongasimme! Fiilis oli aivan mahtava, kun törmäsimme tuohon jättiläiseen, vaikka ainakin minua myös vähän pelotti. Kilpikonnan kilpi oli yli metrin pituinen. Saattoi olla jopa 1,2 metriä. Kilpikonnan pää oli lähes ihmisen pään kokoinen. Tieto siitä, että tuollaisilla kilpikonnilla on valtava puruvoima ja vedessä ne ovat varsinaisia merten kiitureita, sai olomme hieman pelokkaiksi, koska Turtle Bayssa ei ollut ristin sielua samaan aikaan meidän kanssamme. Rantaan rakennetaan jotakin hotellia, mutta vielä siellä ei näkynyt minkäänlaista toimintaa ja kaukana lahden suulla oli muutamia pienehköjä risteilylaivoja. Muutoin olimme aivan yksin, joten mikäli snorklatessa jotakin olisi sattunut, niin siinäpä olisi saanut hetken apua huudella. Joka tapauksessa olimme todella innoissamme, kun näimme tuon kilpikonnan!

Nimetön18
Näkymää Marsa Mubarakissa
Nimetön19
Kaukana lahden suulla oli muutamia pienehköjä laivoja. Muutoin olimme kahdestaan snorklaamassa!
Nimetön20
Kaloja Marsa Mubarakissa
Nimetön21
Näimme myös rauskun!
Nimetön22
Kilppari!
Nimetön23
Kilpikonna oli todella valtavan kokoinen, mutta onneksi varsin rauhallisella tuulella 🙂

Nyt oli mielestäni juuri oikea hetki matkustaa Egyptiin Port Ghalibiin, joka sijaitsee Marsa Alamin rannikolla Punaisen meren kupeessa. Syy tähän on se, että paikkaa ei ole vielä rakennettu todellakaan täyteen, joten tällainen luonnosta nauttiminen on toistaiseksi Port Ghalibissa täysin ilmaista. Hotellilta käveltäessä Turtle Bayhin matkalla ei ollut mitään muuta kuin kotiloiden ja rapujen armeija marssimassa päämäärätietoisesti johonkin rantaviivaa pitkin ja yksi yksinäinen korumyyjä kojuineen. Muuten sai ihastella loputonta upean sinistä merta ja tyhjää hiekka-aavikkoa. Meressä oli tilaa snorklata niin hotellin edustalla koralliriutalla kuin Turtle Bay:ssäkin, jossa olimme aivan kahdestaan snorklailemassa. Näille upeille snorklauspaikoille ei tarvinnut ostaa minkäänlaisia lippuja tai lupia. Sen kun meni vain sukeltelemaan. Paikan kehittyessä ja kasvaessa jokin päivä saattaa olla tilanne, että nämäkin paikat ovat maksullisia ja aavikko on haudattu massiivisten hotellikompleksien alle.

Nimetön24
Ravuilla ja kotiloilla on mitä loistavin suojaväritys, koska tässäkin niitä vilistää varmaankin kymmenkunta.
Nimetön25
Kotilot olivat ujoja ja ne hautautuivat visusti kuoreensa, kun niistä yritti ottaa kuvan läheltä.
Nimetön26
Pitkät jalat piiloutuivat näppärästi kuoren alle.
Nimetön27
Haluamme ehdottomasti snorklaamaan uudelleenkin tällaisiin upeisiin maisemiin! Tämä harrastus vei jalat alta kirjaimellisesti!

Ja viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä, kuvaamamme pari videopätkää koralliriutalta sekä Marsa Mubarakista. Olkaapa hyvät! 😀

2 vastausta artikkeliin “Snorklaamalla löytyi aivan uusi maailma!”

  1. […] Lisää snorklaukseen liittyviä kuvia pääset katsomaan seuraavassa postauksessani. […]

    Tykkää

  2. […] uimapaikkaan. Täällä meidän seutuvilla ei ole sellaisia snorklausspotteja kuin vaikkapa Egyptin huikeilla koralliriutoilla, mutta paljon mielenkiintoista nähtävää pinnan alta silti voi löytää. Belin uimarantaa […]

    Tykkää

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s