Perinteinen kanaviillokki ei ihan niin perinteiseen tapaan valmistettuna

Kanaviillokki oli sekä minun että Larin lempiruokia aikoinaan koulussa. Se on yksi niistä ruuista, joista kouluajoilta ei ole jäänyt traumoja! Päätimme tänään tehdä oman versiomme tuosta suosikkiruuasta, koska molemmilla on vuosia aikaa, kun olemme viimeksi kanaviillokkia syöneet. Tämä versio on sen verran nopea, että sen kerkeää tekemään vaikka arki-iltana työpäivän päätteeksi, kuten me tänään teimme.

 

Kanaviillokki

 • 1 grillattu broileri
 • 50g voita
 • 2 rkl öljyä
 • 3 rkl currya
 • ½ sipuli silputtuna
 • 8 dl vettä
 • 2 kanaliemikuutiota
 • 1 tl suolaa
 • 2 tl mustapippuria rouheena
 • ½ tl valkopippuria rouheena
 • 1 laakerinlehti
 • 2 rkl sitruunan mehua
 • 1 tl sokeria

Suurus:

 • 4 dl kermaa
 • 4 rkl vehnäjauhoja

 

Tavallisestihan perinteinen kanaviillokki valmistetaan keitetystä kanasta ja siihen tulisi käyttää nimenomaan kanaa eikä broileria, koska kanan koostumus kestää keittämistä paremmin. Me oikaisimme arki-iltana kuitenkin sen verran, että ostimme grillatun broilerin kanaviillokkia varten, jotta säästämme aikaa sen noin tunnin verran, mitä kanan keittämiseen menisi. Jos valmistat viillokin alusta saakka aloittamalla kanan keittämisestä, niin mausta keitinvettä pilkkomalla sekaan porkkanaa ja sipulia ja lisää mustapippuria, valkopippuria, suolaa ja laakerinlehti. Keitinveden pintaan ilmestyvä vaahto kuoritaan keittämisen aikana pois ja kun kana on keitetty, niin keitinvesi otetaan talteen siivilöimällä ja käytetään nesteenä kastikkeessa. Tällöin kastikkeesta kannattaa vastaavasti vähentää mausteita sen verran, mitä olet kanan keitinveteen käyttänyt.

 

Aloita erottelemalla broilerista lihat luista valmiiksi. Tarvittaessa revi isoimpia lihapaloja sopivamman kokoisiksi suikaleiksi. Sulata voi ja öljy kattilassa ja lisää rasvan sekaan curry. Paista currya hetki, mutta älä polta sitä. Lisää silputtu sipuli ja kuullota. Kaada vesi kattilaan. Sekoita ja lisää mausteet; kanaliemikuutiot, suolaa, mustapippuria, valkopippuria, laakerinlehti, sitruunan mehua ja sokeria. Anna kastikkeen kiehahtaa ja lisää broilerin suikaleet kastikkeeseen. Sillä välin, kun broileri imee noin viiden minuutin ajan hieman makua kastikkeesta, valmista suurus sekoittamalla kerma ja vehnäjauhot. Lisää suurus ohuena norona kastikkeen sekaan koko ajan sekoittaen. Tarkista maku. Lisää mausteita, jos tarpeen. Hauduta kastiketta vielä 15 minuuttia. Tarjoa riisin kera. Kanaviillokin ja riisin seuraksi sopii myös esimerkiksi salaatti ja mustaherukka- tai pihlajanmarjahyytelö.

WP_20150525_002_edited

2 vastausta artikkeliin “Perinteinen kanaviillokki ei ihan niin perinteiseen tapaan valmistettuna”

 1. […] ruuaksi valmistimme kanaviillokkia (johon reseptin löydät TÄÄLTÄ) ja ohrasuurimoita ja olemme myös miettineet vähän, että mitäs herkkua sitä perjantaina […]

  Tykkää

 2. […] Alkuperäisen postauksen ”Perinteinen kanaviillokki ei ihan niin perinteiseen tapaan valmistettuna” voit käydä lukemassa täältä. […]

  Tykkää

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s