Suomalainen perinneherkku pannari

Eilen mainitsinkin, että kesälomamme kruunasi tuore pannari itsetehdyn vadelmahillon ja kermavaahdon kera ja tästä tulikin mieleeni jakaa pari hyväksi todettua pannukakkureseptiä. Näistä kahdesta perinteisen suomalaisen jälkiruuan reseptistä en voi ottaa kunniaa itselleni, koska molemmat reseptit ovat valmiita ohjeita, joita en ole muokannut omassa käytössäni mitenkään. Mutta toisaalta miksipäs sitä valmiiksi hyvää reseptiä muokkaamaankaan.

 

Eilinen pannukakku oli se mannersuomalaiselle ehkä tutumpi versio ja tämän reseptin olen bongannut Kotikokin-sivuilta. Alkuperäisen reseptin löydät täältä. Toki perinteistäkin pannukakkua voi vaihtelun vuoksi tuunata eri makuiseksi, kuten vaikka lisäämällä taikinaan muussattua banaania.

 

Perinteinen pannukakku

 

 • 4dl vehnäjauhoja
 • 1 ½ dl sokeria
 • 1tl leivinjauhetta
 • 1tl suolaa
 • 1tl vaniljasokeria
 • 8dl maitoa
 • 2 kananmunaa
 • 100g sulatettua margariinia

 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sekaan maito, kananmunat ja jäähtynyt rasva. Sekoita hyvin. Itse annoin taikinan tekeytyä puolisen tuntia ja sitten kumosin sen leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200-225 asteessa noin ½ tuntia.

WP_20150927_18_54_38_Pro (2)
Perinteinen pannari maistuu aina niin taivaalliselle!

 

Toinen versio pannukakusta on Ahvenanmaan pannukakku, joka on mielestäni taivaallisen hyvää myös. Pienenä Ahvenanmaan reissulta ostin postikortin, jossa oli resepti tästä yli-ihanasta herkusta. Arvostin reseptejä jo tuolloin, vaikka en silloin ruuanlaitosta sen enempää oikeastaan ymmärtänytkään. Aina keittiössä on kuitenkin ollut kiva touhuta äidin pikku apurina ja nyt isompana sitten vähän omatoimisemmin. 😀 Tässäpä siis kuitenkin tämä resepti tuosta vuosia vanhasta kortista, joka edelleen on tallessa.

 

Ahvenanmaan pannukakku

 

 • 1l maitoa
 • 1kkp riisiryynejä
 • ¾ kkp vehnäjauhoja
 • 2 munaa
 • ½ kkp sokeria
 • ½ tl suolaa
 • vähän kardemummaa

 

Maito ja riisiryynit keitetään löysäksi puuroksi. Munat vatkataan sokerin kanssa ja lisätään puuron joukkoon. Jauhot, suola ja kardemumma sekoitetaan joukkoon ja maitoa lisätään mikäli seos on liian paksua. Taikina kaadetaan voideltuun paistinpannuun tai uunivuokaan. Pannukakkua paistetaan 45-60min 210 asteessa. Maistuu kermavaahdon ja hillon kanssa tai paikalliseen tapaan luumukiisselin ja kermavaahdon kera.

V__88F4(1)

Josko näillä resepteillä lähtisi tämäkin viikko mukavasti hymyssä suin käyntiin! 🙂

 

Yksi vastaus artikkeliin “Suomalainen perinneherkku pannari”

 1. […] Alkuperäisen postauksen ”Suomalainen perinneherkku pannari” voit lukea täältä. […]

  Tykkää

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s