Lupailin postailla seuraavaksi mustikkapiirakan ohjeen, jolla mekin viikonloppuna herkuttelimme vieraidemme kanssa. Tässä siis äitini resepteistä alun perin otettu todella helpon mustikkapiirakan ohje, jolla loihtii nopeasti herkullisen perinnejälkkärin niin omaksi kuin vieraidenkin iloksi. Mustikat voi toki korvata muillakin marjoilla. Itse olen mustikan sekaan sekoittanut joskus esimerkiksi mansikkaa tai vadelmaa ja miksei muitakin marjoja voisi kokeilla ja korvata niillä vaikka mustikat kokonaan.
- 3 kananmunaa
- 3dl sokeria
- 100g voita
- 1,5dl vettä
- 4,5dl vehnäjauhoja
- 2tl leivinjauhetta
- mustikoita 300-400g
- pinnalle sokeria ja vaniljasokeria
Kiehauta voi ja vesi kattilassa ja anna jäähtyä sen aikaa kun valmistat taikinan muuten valmiiksi. Sekoita valmiiksi kulhossa myös leivinjauhe vehnäjauhoihin. Vatkaa vaahdoksi munat ja sokeri. Lisää vaahtoon ohuena norona koko ajan sekoittaen voi-vesiseos ja sen jälkeen lisää hiljalleen mukaan myös jauhot hyvin sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripottele päälle mustikat. Sen jälkeen ripottele päälle sokeria ja vaniljasokeria. Paista 175 asteessa 25-30 minuuttia. Mustikkapiirakka maistuu sellaisenaan niin lämpimänä kuin kylmänäkin tai voit tarjota sen esimerkiksi vaniljavaahdon tai vaniljajäätelön kera.
Huom! Kuvan mustikkapiirakka on hieman normaalia ohuempi, koska meillä on uunissa leveät uunipellit. Tavallisen kokoisella uunipellillä piirakasta tulee hieman paksumpi ja tällaiselle isommalle pellille voisi itse asiassa tehdä hieman isomman taikinankin, mutta hyvää oli näinkin ohuena versiona. 🙂
Vastaa