Mantelikala

Tästä ruuasta voi kyllä puhua mielestäni jo perinneruokana, koska aika monelle tämä ruoka on tuttu jo koulun ruokalasta asti. Ainakin itselleni mantelikala on nimenomaan tuttavuus kouluajoilta saakka. Itselleni mantelikala oli yksi koulun suosikkiruuista, mutta muistan kyllä että monelle se oli yksi suurimmista inhokeista. Monen vuoden jälkeen tuli mieleeni, että voisikos tätä herkkua valmistaa itse ja netistä etsinkin ohjeen, joka on nyt ollut parisen kertaa testissä, viimeksi tänään. Ajattelin jakaa tämän reseptin teillekin, jos on joku muukin yhtä innokas mantelikalafani kuin minä. Resepti ei kuitenkaan ole minun päästäni, joten netissä voi hyvinkin törmätä alkuperäiseen versioon.

WP_20151208_18_51_18_Pro_edited

Mantelikala

 

 • 400g seitiä
 • 1rkl sitruunan mehua
 • suolaa
 • sitruunapippuria

 

Mantelikastike:

 • 50g voita
 • 1dl mantelilastuja
 • 1dl kuohukermaa
 • ¾ dl maitoa
 • ½ dl korppujauhoja
 • 1rkl vehnäjauhoja
 • ½ dl juustoraastetta
 • ½ rkl sitruunan mehua
 • suolaa
 • paprikajauhetta

 

Laita sei voideltuun vuokaan ja mausta suolalla, sitruunapippurilla ja sitruunan mehulla. Paista kalaa 180 asteessa 10-15min. Valmista kastike. Sulata voi pienessä kattilassa. Lisää vehnäjauhot, korppujauhot, juustoraaste, neste ja mantelilastut. Mausta sitruunan mehulla, suolalla ja paprikajauheella. Annostele valmis kastike kalapalojen päälle ja tasoita. Kypsennä vielä noin 30min 180 asteessa. Tarjoa herkku vaikkapa juuresmuusin ja salaatin kera.

WP_20151208_18_55_38_Pro_edited

 

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s