Itse tehty jäätelö

Katin ja Larin kokeilevassa keittiössä testattiin tällä kertaa omatekoista jäätelöä. Olin aina kuvitellut, että jäätelön teko olisi työlästä, vaikeaa ja vaatisi kaikenmoiset ihmevimpaimet, jotta valmistus edes olisi mahdollista. Ystävämme kuitenkin jokin aika sitten laittoi viestillä kuvan omasta jäätelökokeilustaan ja kehui, ettei tarvitse pahemmin kauppojen jäätelöitä enää ostella, koska omatekoinen jäätelö oli niin helppo valmistaa ja aivan superhyvääkin vielä kaiken lisäksi. Niinpä tiedustelin toki välittömästi ohjeen talteen ja nyt päätimme sitten tänä viikonloppuna laittaa ohjeen testiin. Ohjeeseen teimme pieniä muutoksia, mutta pääsääntöisesti samalla ohjeella mentiin.

DSC_0434_edited

Omatekoinen jäätelö

 

  • 6 dl kuohukermaa
  • ½ dl glukoosisiirappia
  • 3 dl sokeroitua kondensoitua maitoa
  • 150g makua tuovaa ainesosaa (esim suklaata)

 

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää sekaan glukoosisiirappi edelleen vatkaten. Lisää joukkoon varovasti nostellen ja käännellen nuolijalla kondensoitu maito ja valitsemasi makuainesosa, esim suklaa rouhittuna. Me käytimme tällä kertaa mustikalla maustettua valkosuklaata. Kaada valmis seos puhtaaseen pakastuksen kestävään tilavaan rasiaan ja pakasta 8 tuntia. Sitten ei kuin vain lusikoimaan herkku poskeen!

DSC_0436_edited

Tällä ohjeella jäätelön valmistus oli todella nopeaa ja helppoa. Mauksi jäätelöön voi valita lähes minkä tahansa ainesosan. Seuraavaksi itse haluaisin tehdä marjaversion esimerkiksi mansikoista. Ystäväni taas oli maustanut oman jäätelönsä daim-rouheella. Näppärää jäätelön valmistuksessa oli myös se, ettei valmistus vaatinut mitään kalliita keittiökoneita, joille ei muuten olisi mitään tarvetta. Jäätelön rakenne oli kuohkeaa ja pehmeää pakastuksen jälkeen. Vetää vertoja jopa Italian gelaterioiden luomuksille ja siitäkös tämä jäätelön superfani on innoissaan!

DSC_0435_edited

Yksi vastaus artikkeliin “Itse tehty jäätelö”

  1. […] Alkuperäisen postauksen ”Itse tehty jäätelö” voit lukea täältä. […]

    Tykkää

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s