Sienikeitto

Sienikeitto

 • 200g mustia torvisieniä tai suppilovahveroita
 • 1 sipuli silputtuna
 • nokare voita
 • vettä
 • 5 rkl vahvaa kahvia
 • kanelia
 • ½ lihaliemikuutio
 • valkopippuria
 • paprikajauhetta
 • 1 rkl soijaa
 • 2,5 dl kermaa
 • suolaa
 • sitruunan mehua

Paista pannulla ensin sienet kuivaksi ja tarvittaessa pilko sieniä hieman pienemmäksi. Jos käytät pakastettuja sieniä, älä sulata niitä etukäteen, vaan heitä jäiset sienet pannulle ja anna sulaa siinä. Paista niin kauan, kunnes ylimääräinen vesi on haihtunut. Jos käytät kuivattuja sieniä, liota niitä ensin noin puoli tuntia vedessä. Ota liotusvesi talteen ja käytä keittoon. Kun sienet on paistettu kuivaksi pannulla, lisää pannulle nokare voita, silputtu sipuli, paprikajauhetta ja valkopippuria. Kuullota sipulit ja siirrä sieni-sipuliseos kattilaan, jossa aiot valmistaa keiton loppuun. Lisää pannulle hieman vettä, jotta saat pannusta kaikki maut talteen. Pyöräytä vesi pannulla ja kaada kattilaan. Lisää keittoon kahvia, pieni hyppysellinen kanelia, ½ lihaliemikuutio ja soijaa. Anna kiehua noin 10 minuuttia ja sekoita joukkoon kerma. Lisää maun mukaan suolaa ja halutessasi sekaan voi puristaa vielä hieman sitruunan mehua. Tarjoa sienikeitto vaikkapa lounaana hyvän leivän kera tai alkupalakeittona illallisella.

WP_20150515_003_edited
Tällä alkukeitolla hurmaat ruokavieraat takuuvarmasti!

 

Alkuperäisen postauksen ”Sieniruokien sinfoniaa” voit lukea täältä.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s