Sitruunainen tattipasta

Sitruunainen tattipasta

 • 500g pennepastaa
 • suolaa pastan keitinveteen
 • 200g esim. herkku- tai voitatteja
 • 1 sipuli silputtuna
 • 140g pekonia
 • nokare voita
 • 1 prk ruokakermaa
 • 1 kananmunan keltuainen
 • 200g mustaleima emmentalia raastettuna
 • 2/3 sitruunan kuori raastettuna (vain keltainen pinta)
 • 2 tl mustapippuria
 • 1 tl suolaa
 • hyppysellinen valkopippuria
 • hyppysellinen paprikajauhetta
 • ¾ dl pastan keitinvettä

Ruuan valmistuksen aikana keitä pasta suolalla maustetussa runsaassa vedessä al denteksi. Paista pannulla ensin sienet kuivaksi. Jos käytät pakastettuja sieniä, älä sulata niitä etukäteen, vaan heitä jäiset sienet pannulle ja anna sulaa siinä. Paista niin kauan, kunnes ylimääräinen vesi on haihtunut. Lisää sienten joukkoon pannulle nokare voita, silputtu sipuli ja pilkottu pekoni. Pekonin käyttäminen tässä ruuassa on valinnaista. Resepti toimii erittäin hyvin ilman pekoniakin. Kuullota pannulla sipulit ja anna pekonin hiljalleen ruskistua. Älä käristä. Sekoita kulhossa valmiiksi raastettu juusto, kerma, keltuainen, raastettu keltainen sitruunan kuori, mustapippuri ja suola. Mausta tattiseos pannulla valkopippurilla ja paprikajauheella. Kun pasta on al dente, lisää keitinvettä tattien sekaan, valuta pasta lävikössä ja lisää valutetut pennet pannulle tattien joukkoon. Sekoita ja lisää juusto-kermaseos mukaan. Sekoita. Kun juusto sulahtaa, pasta on valmis. Tarjoa heti vaikkapa hyvän salaatin ja omatekoisen salaatinkastikkeen kera. Aterialle sopii myös uunissa paistetut tuoreet patongit, joita voi dipata öljy-valkosipuliseokseen.

WP_20150513_003_edited
Tattipasta maistuu sellaisenaan tai vaikka salaatin kera
WP_20150513_002_edited
Sieniruuat sopivat ruuaksi myös kynttiläillalliselle

 

Alkuperäisen postauksen ”Sieniruokien sinfoniaa” voit lukea täältä.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s