Tankoparsaa korvasienimuhennoksella
- nippu tankoparsaa
- margariinia
- suolaa
- mustapippuria
- käsiteltyjä korvasieniä
- margariinia
- puolikas sipuli silputtuna
- ½ dl kermaa
- suolaa
- valkopippuria
- paprikajauhetta
Leikkaa parsoista puiset päät pois ja esikeitä parsoja 2-3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Nosta parsat keitinvedestä suoraan jääkylmään veteen, jotta kypsyminen lakkaa välittömästi ja parsat säilyttävät raikkaan vihreän värin. Valmista korvasienimuhennos paistamalla ensin sieniä kuivalla paistinpannulla, siten että sienistä irronnut vesi on haihtunut. Jos käytät pakastettuja sieniä, laita jäiset sienet suoraan pannulle ja anna niiden sulaa ja kuivahtaa pannulla. Tämän jälkeen lisää nokare margariinia ja kuullota silputtu sipuli sienten seurana pannulla. Mausta ja lisää kerma. Anna muhia miedolla lämmöllä siihen saakka, kun olet valmistanut parsat loppuun. Paista seuraavaksi parsoja pari minuuttia kuumalla pannulla rasvassa ja mausta hyppysellisellä suolaa ja mustapippurilla. Tarjoa parsat korvasienimuhennoksen kera vaikka alkupalana illallisella.
Alkuperäisen postauksen ”Korvasienessä ja keittiössä” voit lukea täältä.
Vastaa