Bruschettaa ja ribsejä

Bruschettaa ja ribsejä

 

Leipä:

 • Ciabatta-leipä
 • Oliiviöljyä
 • valkosipulia
 • suolaa
 • mustapippuria
 • tuoretta timjamia

 

Bruschettaa varten tarvitset jotakin hyvää leipää. Me paistoimme uunissa esipaistetun ciabattan. Valmista leivän voitelua varten maustumaan valkosipuli-öljy hyvissä ajoin. Öljyyn sekoitetaan murskattua valkosipulia, timjamia ja ripaus suolaa sekä mustapippuria. Kun kaikki muu on valmiina, niin juuri ennen ruokailua leipäviipaleet voidellaan öljyllä ja paistetaan grillissä kevyesti molemmin puolin. Varo polttamasta leipiä.

 

Tomaattisalaatti:

 • 3 tomaattia
 • ½ paprikaa
 • 1 kevätsipuli varsineen
 • 1 valkosipulin kynsi
 • chiliä maun mukaan
 • puolikkaan sitruunan mehu
 • 1-2 tl punaviinietikkaa
 • suolaa
 • mustapippuria
 • ¼ tl sokeria
 • tuoretta basilikaa ja persiljaa

 

Leipien päälle valmistetaan herkullinen tomaattisalaatti. Pilkotaan grillin kestävää astiaan, esim. foliovuokaan, tomaattia, josta vetinen sisus on poistettu, paprikaa, kevätsipulia, valkosipulin kynsi, chiliä maun mukaan sekä tuoretta basilikaa ja persiljaa. Maustetaan tomaattisalaatti puolikkaan sitruunan mehulla, punaviinietikalla, ripauksella suolaa ja pippuria sekä ¼ tl sokerilla. Tomaattisalaatti saa maustua ennen ruokailua ja se lämmitetään vielä grillissä ennen tarjoilua. Nostele tomaattisalaattia runsaasti grillatun leivän päälle.

 

Ribsit:

 • Ribsejä
 • omenaa viipaleina
 • chiliä
 • Smokey bbq Rub –mausteseosta
 • 2 lihaliemikuutiota jauhettuna
 • mustapippuria
 • 1 laakerinlehti liotettuna pieneen määrään vettä

 

Hiero ribseihin molemmin puolin runsaasti mausteita ja laita ribsit uunipellille. Lado päälle vielä omenaviipaleita ja sivele vedellä, johon on liotettu laakerinlehden makua. Paista 3 tuntia uunissa, joista ensimmäinen tunti 150 asteessa ja sen jälkeen pari tuntia 100 asteessa. Anna vetäytyä siten että pelillä oleva nestekin saa imeytyä lihaan. Meillä ribsit paistettiin jo perjantaina ja ne olivat foliokääreessä jääkaapissa yön yli ennen kuin ne grillattiin lauantaina. Valmista ribseille kastike.

WP_20150717_20_10_58_Raw (2)

WP_20150718_16_56_05_Raw (2)

Kastike ribseille:

 • 1 purkillinen omenasosetta (esim. piltti)
 • 1rkl soijakastiketta
 • 2tl tuoretta inkivääriä raastettuna
 • 100g Hickory bbq-kastiketta
 • 100g Smokey bbq –kastiketta
 • mustapippuria

 

Sekoita kaikki kastikkeen aineet sekaisin ja annan maustua rauhassa. Grillaa ribsit grillissä valmiiksi ja lopuksi sivele molemmin puolin kastikkeella. Nosta ribsit grillistä ja paloittele luiden suuntaisesti. Sivele loputkin kastikkeet ribseihin ja tarjoa bruschettan kanssa.

WP_20150718_17_15_50_Raw (2) WP_20150718_17_25_58_Pro (2) WP_20150718_17_26_19_Pro (2)

 

Alkuperäisen postauksen ”Viikonloppu kotona pitkästä aikaa” voit lukea täältä.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s