Metsästäjänleike sienimuhennoksella ja olutperunoilla

Metsästäjänleikkeet

 • possun ulkofileetä ohuiksi nuijittuina pihveinä
 • suolaa
 • mustapippuria
 • vehnäjauhoja
 • kananmunaa
 • korppujauhoja
 • margariinia paistamiseen

 

Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla. Pyöritä pihvit vehnäjauhossa, sen jälkeen kasta kananmunassa ja lopuksi leivitä korppujauhoissa. Paista pihvit pannulla kypsäksi runsaassa rasvassa. Omasta mielestäni öljyssä pihveistä ei tule hyviä, vaan paistamiseen on hyvä käyttää margariinia tai voita.

 

Sienimuhennos

 • reilusti kantarelleja
 • margariinia
 • 1 sipuli silputtuna
 • 2dl kermaa
 • suolaa
 • paprikajauhetta
 • valkopippuria
 • tuoretta ruohosipulia ja persiljaa

 

Paista sopivan kokoisiksi pilkotuista sienistä ensin nesteet pois. Pakastetut sienet laitetaan pannulle jäisenä ja ne sulavat paistuessaan. Lisää sienten joukkoon reilu nokare margariinia, kun nesteet ovat haihtuneet pannulta. Paista sieniä vielä hetki ja lisää silputtu sipuli, kuullota. Mausta oman maun mukaan suolalla, paprikajauheella ja valkopippurilla. Lisää kerma ja anna hautua vartin verran. Lopuksi mausta tuoreilla yrteillä ja tarjoa possuleikkeiden kanssa.

 

Olutperunat

 • 1,5kg perunoita viipaloituna
 • 3 keskikokoista sipulia silputtuna
 • 3 valkosipulin kynttä silputtuna
 • 5dl lihalientä
 • 0,33dl olutta
 • suolaa
 • mustapippuria

 

Kuullota sipulisilppu paistinpannussa. Sipuli saa myös hieman ruskistua. Loppuvaiheessa lisää valkosipulisilppu. Lado uunivuokaan vuorotellen kerroksittain viipaloitua perunaa, mausteita (suolaa ja mustapippuria) sekä paistettua sipulia. Päällimmäiseksi jätä kerros perunaa ja muista maustaa myös päällimmäinen kerros. Sekoita olut lihaliemeen ja kaada seos vuokaan. Paista uunissa 200 C-asteessa ilman kantta noin 30 minuuttia, niin että pinta saa väriä. Sitten laita kansi vuoan päälle ja paista 1 tunti 200 asteessa, jonka jälkeen tiputa lämpöä 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä 45 minuuttia. Anna olutperunoiden vetäytyä rauhassa siten, että ylimääräinen neste imeytyy perunoihin. Tarjoa lisäkkeenä metsästäjänleikkeiden kanssa.

WP_20150710_18_00_25_Pro (2)

 

Alkuperäisen postauksen ”Illalliskemut” voit lukea täältä.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s