Jättirösti

Jättirösti

 

Jättiröstin ohje on tosiaan suoraan bongattu Jamie Oliverin resepteistä emmekä ole muokanneet sitä omassa käytössämme juuri lainkaan. Alkuperäiseen ohjeeseen päälle kuuluisi tehdä vielä uppopaistettuja munia 4 kappaletta, mikä tekee röstistä ruokaisamman, mutta me jätimme ne tällä kertaa pois, koska lautasella oli niin paljon muutakin syötävää. Tässä röstin ohje vielä suomennettuna.

IMG-20160524-WA0002_edited

Ainekset:

  • 600g perunaa (yleisperuna on hyvä röstiin)
  • 3 isoa porkkanaa
  • ½ tl Dijon-sinappia
  • ½ sitruunan mehu
  • oliiviöljyä
  • 100g pakasteherneitä
  • 100g pinaatinlehtiä
  • (4 kananmunaa)
  • 50g fetaa

 

Kuori perunat ja porkkanat ja raasta ne raastimen karkeammalla raastinpuolella. Laita raaste siivilään ja heitä päälle hyppysellinen suolaa, jotta neste lähtee irtoamaan raasteesta. Anna nesteen irrota puolisen tuntia. Sillä välin valmista kastike sekoittamalla pienessä kulhossa sinappi, sitruunan mehu ja sekaan ohuena norona oliiviöljyä pieni loraus. Mausta kastike suolalla ja pippurilla ja jätä sivuun maustumaan. Suurempaan kulhoon laita loraus oliiviöljyä ja hyppysellinen mustapippuria. Puristele käsin raasteesta ylimääräiset nesteet pois. Laita raaste kulhoon, jossa on öljy ja mustapippuri. Sekoita hyvin ja kumoa uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä levyksi ja tee levyyn ohuempia ja paksumpia kohtia ja reikiä, jotta pehmeää ja rapeampaa tulee paiston aikana joka puolelle röstiä. Painele käsin levy tasaiseksi ja paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia. Kiehauta vettä kattilassa ja käytä herneet kiehuvassa vedessä sen verran että sulavat. Huuhdo pinaatinlehdet. Kun rösti on paistunut, niin levitä levyn päälle pinaatit, herneet ja fetapalat ja kaada päälle Dijon-kastike. Tarjoa heti tuoreena joko sellaisenaan tai lisäkkeenä.

 

Alkuperäisen postauksen ”Kesän ensimmäiset herkut grillistä” voit lukea täältä.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s