Jättirösti
Jättiröstin ohje on tosiaan suoraan bongattu Jamie Oliverin resepteistä emmekä ole muokanneet sitä omassa käytössämme juuri lainkaan. Alkuperäiseen ohjeeseen päälle kuuluisi tehdä vielä uppopaistettuja munia 4 kappaletta, mikä tekee röstistä ruokaisamman, mutta me jätimme ne tällä kertaa pois, koska lautasella oli niin paljon muutakin syötävää. Tässä röstin ohje vielä suomennettuna.
Ainekset:
- 600g perunaa (yleisperuna on hyvä röstiin)
- 3 isoa porkkanaa
- ½ tl Dijon-sinappia
- ½ sitruunan mehu
- oliiviöljyä
- 100g pakasteherneitä
- 100g pinaatinlehtiä
- (4 kananmunaa)
- 50g fetaa
Kuori perunat ja porkkanat ja raasta ne raastimen karkeammalla raastinpuolella. Laita raaste siivilään ja heitä päälle hyppysellinen suolaa, jotta neste lähtee irtoamaan raasteesta. Anna nesteen irrota puolisen tuntia. Sillä välin valmista kastike sekoittamalla pienessä kulhossa sinappi, sitruunan mehu ja sekaan ohuena norona oliiviöljyä pieni loraus. Mausta kastike suolalla ja pippurilla ja jätä sivuun maustumaan. Suurempaan kulhoon laita loraus oliiviöljyä ja hyppysellinen mustapippuria. Puristele käsin raasteesta ylimääräiset nesteet pois. Laita raaste kulhoon, jossa on öljy ja mustapippuri. Sekoita hyvin ja kumoa uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä levyksi ja tee levyyn ohuempia ja paksumpia kohtia ja reikiä, jotta pehmeää ja rapeampaa tulee paiston aikana joka puolelle röstiä. Painele käsin levy tasaiseksi ja paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia. Kiehauta vettä kattilassa ja käytä herneet kiehuvassa vedessä sen verran että sulavat. Huuhdo pinaatinlehdet. Kun rösti on paistunut, niin levitä levyn päälle pinaatit, herneet ja fetapalat ja kaada päälle Dijon-kastike. Tarjoa heti tuoreena joko sellaisenaan tai lisäkkeenä.
Alkuperäisen postauksen ”Kesän ensimmäiset herkut grillistä” voit lukea täältä.
Vastaa