Linssikeitto
- 3 dl punaisia linssejä
- 2 pienehköä sipulia
- 3 isoa tai 5 pientä valkosipulinkynttä
- 2-3 rkl margariinia
- ½ tl valkopippuria
- ½ tl cayennea
- 1 ½ tl paprikajauhetta
- ½ tl valkosipulijauhetta
- ½ tl oreganoa
- ½ tl timjamia
- ripaus sahramia
- 1 ½ – 2 rkl suolaa
- 500g tomaattimurskaa
- 400g chili-tomaattimurskaa
- reilu litra vettä
- 2 dl kermaa
Huuhdo linssit siivilässä huolellisesti kylmällä vedellä. Silppua sipuli ja valkosipuli. Sulata keittokattilassa margariini, lisää sipuli- ja valkosipulisilppu sekä mausteet. Koko suolamäärää ei kannata ihan vielä lisätä vaan keiton valmistuessa suolan määrää kannattaa maistella ja lisätä tarvittaessa. Itse lisäsin tässä kohtaa siis noin ruokalusikallisen suolaa ja jonkun verran lisäsin suolaa vielä lopuksi. Kuullota sipulit rasvassa kevyesti, mutta älä ruskista. Lisää tomaattimurskat ja vesi kattilaan. Vettä tähän satsiin tuli reilu litra, koska noin puolella desillä nestettä huuhdoin kaikki maut tomaattimurskapurkeista vielä mukaan ja litran mitallisen hulautin vielä vettä perään. Odota, että neste lähtee kunnolla kiehumaan ja lisää keittoon huuhdellut linssit. Vähennä lämpöä ja anna porista noin puoli tuntia miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen. Lisää lopuksi keittoon vielä kerma ja tarkista suolan määrä sekä lisää suolaa makusi mukaan tarvittaessa. Anna keiton hautua vielä viitisen minuuttia ja tarjoile lämmin mausteinen keitto tuoreen vaalean leivän kera.
Alkuperäisen postauksen ”Lämmittävä linssikeitto talveen” voit lukea täältä.
Vastaa