Munkit

Munkit

 

  • 5dl maitoa
  • 50g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • n. 15 dl vehnäjauhoja
  • 75-100g margariinia
  • lisäksi paistamiseen rypsiöljyä ja pinnalle sokeria

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja muna. Lisää jauhot vähitellen ensin vatkaten ja sitten kädellä alustaen. Alustamisen loppupuolella lisää sulatettu rasva. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Tämän jälkeen vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja leivo taikinasta pikkupullia (20-25kpl). Kohota pullat kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä. Paina sitten jokaiseen kohotettuun pullaan sormella reikä keskelle ja suurenna reikää venyttämällä. Kuumenna rypsiöljy padassa tai muussa lämmön kestävässä kattilassa 180-asteiseksi. Paista munkit laittaen ne varovasti öljyyn kypsymään vieri viereen, käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla suoraan lautaselle, jossa on sokeria. Pyörittele heti sokerissa.

WP_20160430_20_15_44_Pro_edited WP_20160430_20_39_11_Pro_edited WP_20160430_20_47_35_Pro_edited

 

Alkuperäisen postauksen ”Vapun reseptit” voit lukea täältä.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s