Munkit
- 5dl maitoa
- 50g hiivaa
- 2 tl suolaa
- 1,5 dl sokeria
- 1 kananmuna
- n. 15 dl vehnäjauhoja
- 75-100g margariinia
- lisäksi paistamiseen rypsiöljyä ja pinnalle sokeria
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja muna. Lisää jauhot vähitellen ensin vatkaten ja sitten kädellä alustaen. Alustamisen loppupuolella lisää sulatettu rasva. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Tämän jälkeen vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja leivo taikinasta pikkupullia (20-25kpl). Kohota pullat kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä. Paina sitten jokaiseen kohotettuun pullaan sormella reikä keskelle ja suurenna reikää venyttämällä. Kuumenna rypsiöljy padassa tai muussa lämmön kestävässä kattilassa 180-asteiseksi. Paista munkit laittaen ne varovasti öljyyn kypsymään vieri viereen, käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla suoraan lautaselle, jossa on sokeria. Pyörittele heti sokerissa.
Alkuperäisen postauksen ”Vapun reseptit” voit lukea täältä.
Vastaa