Riisipuuro neljälle hengelle
- 2dl puuroriisiä
- 2dl vettä
- 1 litra täysmaitoa
- suolaripaus
Lisää kaikki ainekset pinnoitettuun tarttumatonpintaiseen kattilaan. Kuumenna levyllä ja vähennä lämpöä. Sekoittele puuroa välillä puuron hautuessa miedolla lämmöllä. Tunnin hauduttelun jälkeen valmiina on herkullinen täyteläinen puuro.
Iso luumusoppa puuron seuraksi
- pussillinen kuivattuja luumuja
- 1,5 litraa vettä
- 1dl sokeria
- 1,5 rkl perunajauhoja, jotka on sekoitettu vesitilkkaan
Pilko luumut hieman pienemmäksi. Lisää kattilaan luumut, vesi ja sokeri. Noin puolen tunnin keittämisen jälkeen soppa suurustetaan vesitilkalla, johon on sekoitettu perunajauhot. Lisää suurus norona koko ajan sekoittaen luumusoppaa. Anna luumusopan vielä pulpahtaa ja sitten nosta levyltä jäähtymään. Soppa on valmis tarjottavaksi puuron kanssa, kun se on jäähtynyt sopivan lämpöiseksi. Jäähdytettynä viileäksi soppa toimii myös erittäin hyvin.
Alkuperäisen postauksen ”Varaslähtö jouluun!” voit lukea täältä.
Vastaa