Sitruunainen juustokakku

Sitruunainen juustokakku (ilman liivatetta) 24 senttiseen vuokaan

 

Inspiraatio ja täytteen ohje löytyi Suklaapossun blogista, mutta pohjan varioin itse. Kakusta tuli siinä mielessä erilainen, että pohja on makeampi kuin täyte. Tosin jos tykkää makeammasta täytteestä niin makeuttahan saa lisää lisäämällä sokerin määrää, mutta tosi hyvä kombinaatio syntyi myös dominon ja sitruksisen täytteen liitosta.

dsc_0791

  • 350g domino-keksejä
  • 75g margariinia
  • 2,5dl vispikermaa
  • 400g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1dl sokeria
  • 1 sitruunan kuori hienoksi raastettuna
  • 4rkl sitruunan mehua

 

Leikkaa irtopohjavuokaan leivinpaperista sopivan kokoinen pala pohjalle. Murskaa dominot hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele keksimuru vuoan pohjalle tiiviisti. Valmista täyte vispaamalla kerma kovaksi vaahdoksi. Vispaa joukkoon notkistettu tuorejuusto, sitruunan kuori (huom! vain keltainen osa pinnasta, pese sitruuna huolellisesti ennen raastamista), sitruunan mehua neljä ruokalusikallista ja sokeri. Maista täytettä, että on makuusi sopivaa ja tarvittaessa lisää sokeria puoli desiä. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita. Peitä kakkuvuoka ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli. Ennen kuin irrotat reunat vuoasta, niin vedä lämmitetyllä veitsellä kakun ympäri siten ettei täyte ole kiinni reunassa. Siirrä kakkulautaselle, nauti hyvässä seurassa ja hurmaa kahvivieraat.

dsc_0794

 

Alkuperäisen postauksen ”Ruokapöydän ääressä” voit lukea täältä.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s