Flammkuchen pohjolalaisittain (kaksi pizzakiven kokoista pyöreää liekkipiirakkaa)
Pohja
- 6,5dl vehnäjauhoja
- 1 ¾ dl vettä
- 2 kananmunan keltuaista
- 3rkl öljyä
- 1tl suolaa
Täyte (kahteen flammkucheniin)
- 300g ranskankermaa tai smetanaa
- 150g kylmäsavupororouhetta
- 140g pekonia
- kevätsipulia tai pätkä purjoa
- mustapippuria
Sekoita kaikki ainekset sekaisin. Taikinan tulee olla aika pehmeää, mutta ei kuitenkaan käteen tarttuvaa. Öljyä taikinapallo tilkalla öljyä ja kääri kelmuun. Anna taikinan tekeytyä reilu puolisen tuntia. Kaulitse puolikkaasta taikinasta pizzakiven muotoiseksi pyöreäksi leikatun leivinpaperin päälle pyöreä pizzapohjan tyylinen ohut pohja. Jos taikina meinaa tarttua kaulimeen, niin ripottele taikinan päälle hiukan jauhoja. Levitä pohjan päälle reilusti ranskankermaa tai smetanaa (150g), pororouhetta 75g, pekonia kypsentämättömänä 70g, pieneksi silputtua kevätsipulia tai mikäli kevätsipulikausi ei ole menossa niin sen voi korvata hyvin myös purjosipulilla. Ripottele pinnalle vielä hivenen rouhittua mustapippuria. Paista liekkipiirakkaa pizzakivellä 12 minuuttia. Uuni tulee lämmittää 275 asteeseen ja muistathan lämmittää pizzakiveä uunissa ensin noin 20 minuuttia ennen kuin laitat siihen flammkuchenin paistumaan, jotta kivi on kerennyt kunnolla kuumentumaan ja pohjasta tulee ihanan rapea. Flammkuchen on valmis, kun reunat ovat saaneet väriä kunnolla, mutta eivät kuitenkaan kerkeä kärähtämään. Valmista myös toinen liekkipiirakka samalla tavalla. Leikkaa valmis liekkipiirakka valmiiksi viipaleiksi ja jos liekkipiirakan haluaa nauttia, kuten paikalliset Saksassa, niin ruokajuomana nautitaan kylmää olutta tai hyvää viiniä.
Ihania saksalaisia ruokahetkiä!
Alkuperäisen postauksen ”Makumuistoja Saksasta” voit lukea täältä.
Vastaa