Juustoinen kasvissosekeitto

Juustoinen kasvissosekeitto (6 annosta)

dsc_1322 

 • 8 keskikokoista perunaa
 • 6 keskikokoista porkkanaa
 • ½ bataatti
 • 10 cm pätkä purjoa
 • 4 valkosipulinkynttä
 • 200g maissia (esim pakastepussi)
 • 2 ½ tl suolaa
 • 5 tl kasvisliemijauhetta (vähäsuolaista)
 • vettä
 • cayennepippuria
 • valkosipulijauhetta
 • mustapippuria
 • 2 ½ dl juustokermaa

 

Tarjoiluun pinnalle:

 • raejuustoa

 dsc_1320

Kuori ja pilko perunat, porkkanat ja bataatti kattilaan. Huuhdo purjo ja kuori valkosipulin kynnet ja pilko ne myös kattilaan muiden kasvisten joukkoon. Lisää vettä juuri sen verran, että kasvikset peittyvät. Lisää sekaan vielä 1 tl suolaa ja 3 tl kasvisliemijauhetta. Laita kattila levylle kuumenemaan ja kun vesi alkaa kiehumaan, lisää sekaan myös maissit. Anna kiehua kunnes kaikki kasvikset ovat kunnolla kypsiä. Kaada osa keitinvedestä kulhoon ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Soseuta pitkään, hartaasti ja huolellisesti, jotta saat keitosta aivan samettista eikä maissin jyvätkään jää keittoon karkeaksi. Lisää kulhosta keitinvettä kattilaan niin, että keiton koostumus on mieleisesi. Nosta keitto takaisin liedelle pienelle lämmölle ja mausta keitto kasvisliemijauheella (2tl), suolalla (1 ½ tl), valkosipulijauheella, mustapippurilla ja reilulla ripauksella cayennea. Lisää keittoon vielä juustokerma ja sekoittele tasaiseksi. Maista vielä, että maut ja mausteet ovat kohdallaan. Suolan kanssa kannattaa olla varovainen, koska kasvisliemijauheiden suolaisuuksissa on isoja eroja. Meillä oli käytössä todella vähäsuolainen kasvisliemijauhe, joten siksi suolaa tarvittiin vähän enemmän. Tarjoa keitto raejuuston kanssa, mikä tekee keitosta täyttävämmän sekä leivän kera.

dsc_1321

Alkuperäisen postauksen ”Syksy keittiössä” voit lukea täältä.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s