Punajuuripihvit ja paistettua vuohenjuustoa sekä punajuurihampurilaiset

Punajuuripihvit ja paistettua vuohenjuustoa (10 isohkoa pihviä)

dsc_1537 

 • 4 punajuurta
 • 4 perunaa
 • 4 porkkanaa
 • 2dl emmental-raastetta
 • 2 tl mustapippurirouhetta
 • 2 tl suolaa
 • 1 tl chilijauhetta
 • 1 tl kuivattua timjamia
 • 1 tl kuivattua thai-basilikaa
 • 4 kananmunaa
 • ¾ dl vehnäjauhoja
 • vuohenjuustoa

 

Kuori punajuuret, perunat ja porkkanat. Raasta perunat ja porkkanat raastimen hienoimmalla raastinosalla ja punajuuret hieman karkeammalla. Sekoita raasteet kulhossa, ripottele suola päälle ja anna seistä puolisen tuntia. Purista kevyesti raasteesta neste pois ja mausta raaste. Lisää myös kananmunat ja vehnäjauhot. Paista pannulla keskilämmöllä öljytilkassa raasteesta suurin piirtein kämmenen kokoisia kasvispihvejä. Pihvejä kannattaa paistaa maltilla, jotta juurekset kerkeävät kypsymään. Paistoaika arviolta on noin 15 minuuttia. Laita valmiit pihvit uunivuokaan uuniin matalaan lämpötilaan, jotta pihvit pysyvät lämpimänä ruokailuun asti. Juuri ennen tarjoilua paista paistinpannulla voinokareessa vuohenjuustosiivuja siten, että vuohenjuustoviipaleet ovat molemmilta puolilta kauniin kullan ruskeita. Tarjoa punajuuripihvit paistetun vuohenjuustoviipaleen kera ja päälle voi myös lisätä lusikallisen makean tulista paholaisen hilloa. Lisäkkeeksi valmista vaikkapa perunamuusia ja tattimuhennosta.

 

Punajuuripihvejä tuli meidän kahden tarpeisiin niin reipas annos, että kerkesimme kehittelemään pihveistä vielä tässä viikonlopun aikana toisenlaisenkin herkkuruuan, nimittäin punajuurihampurilaiset. Tästä hampurilaisesta on helppo tehdä joko kasvis- tai lihaversio ihan omien mieltymysten mukaan. Meillä tällä kertaa välissä oli myös kinkkusiivut. Hampurilaissämpylöiden virkaa toimittivat leivänpaahtimessa kevyesti paahdetut ruisleipäpalat. Leipien väliin laitoimme punajuuripihvit, pannulla voinokareessa paistettua vuohenjuustoa pari siivua, Larin omatekoista bbq-kastiketta, paholaisen hilloa, omatekoista paprikasalsaa sekä kinkkusiivut. Aivan älyttömän maukas ja tavallisesta poikkeava hampurilainen, joita olisin voinut syödä kyllä parikin kappaletta.

dsc_1546

Alkuperäisen postauksen ”Punajuuren ja vuohenjuuston lyömätön kombinaatio” voit lukea täältä.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s