Marokkolainen kukkakaalikeitto
Resepti Vauva (elokuu/2016)-lehdestä
- 1 iso kukkakaali tai 2 pientä
- 2 isoa palsternakkaa
- 1 sipuli
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 dl kaurakermaa
- 2 tl ras-el-hanout-mausteseosta
- 1 ½ tl suolaa
- 1 siivu pekonia yhtä annosta kohden
Pese ja paloittele kukkakaali, kuori ja pilko palsternakka sekä silppua kuorittu sipuli. Kuullota sipulia kattilassa tilkassa rypsiöljyä parin minuutin ajan. Lisää kasvikset ja kuullota pari minuuttia. Lisää vettä niin, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Anna kiehua kannen alla kymmenisen minuuttia eli kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pehmeitä. Kiehumisen aikana paista pekonisiivut vaikkapa paistinpannulla rapeiksi ja pilko paistetut siivut annosten pinnalle ripoteltavaksi muruksi. Kun kasvikset ovat kypsiä, valuta keitinvesi talteen. Ota annoksia varten sivuun muutama kaunis, pieni kukkakaalin nuppu. Soseuta kasvikset samettisen pehmeäksi soseeksi sauvasekoittimella. Lisää ras-el-hanout-mauste ja kaurakerma ja sekoittele sauvasekoittimella tasaiseksi. Ohenna keitinvedellä vauvalle sopivan paksuiseksi soseeksi ja ota erilleen haluamasi määrä vauvan osuutta. Kun vauvan sose on eroteltu, niin lisää aikuisten versioon suolaa makusi mukaan ja ohenna keitinvedellä keitoksi. Annostele aikuisten keitto lautasille ja koristele kukkakaalin nupuilla ja pekonimurulla. Kasvisversiota valmistaessa jätä pekoni pois annoksesta.
Alkuperäisen postauksen ” Isänpäivän viettoa” voit lukea täältä.
Vastaa