Nyhtölammas

dsc_1851

Nyhtölammas

dsc_1853 

 • Lampaan lapaa, niskaa, paistia tms.

 

Marinadi

 • 1dl oliiviliöljyä
 • 1dl balsamiviinietikkaa
 • 4 valkosipulin kynttä
 • 1 tl kuivattua basilikaa
 • 1 rkl tuoretta timjamia
 • ½ tl sitruunapippuria
 • 2 tl suolaa
 • 2 tl hunajaa
 • 1 tl sokeria

 

Pataan

 • reilu nokare voita
 • 1 sipuli
 • 3 valkosipulin kynttä
 • ½ litraa vettä
 • marinointiliemi

 

Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään. Laita lampaan lihat kaksinkertaiseen pakastuspussiin ja kaada marinadi lihojen päälle pussiin. Solmi pussi solmuun niin, että sisälle jäisi mahdollisimman vähän ilmaa ja lihat ja marinadi olisivat oikein tiiviisti. Pyörittele lihat huolellisesti marinadissa, jotta joka puolella on mausteita. Jätä liha marinoitumaan jääkaappiin 1-2 vuorokaudeksi ja käy välillä hieman kääntelemässä pussia, jotta liha marinoituu tasaisesti. Nosta liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen kuin se on menossa uuniin. Ruskista levyllä uunipadassa (joka kestää levyllä kuumentamista) voinokareessa lihat molemmin puolin ja kuullota samalla padassa mukaan makua antamaan yksi silputtu sipuli ja 3 murskattua valkosipulin kynttä. Kiehauta puoli litraa vettä kattilassa. Kun lihojen pinnat on ruskistettu ja sipuli hieman pehmennyt, niin kaada pataan käyttämäsi marinointiliemi ja kiehuva vesi. Laita kansi padan päälle ja paista uunissa 140 asteessa lihan määrästä ja lihapalojen koosta riippuen 5-12 tuntia. Kun liha on valmista, niin nosta liha uunista ja voit antaa sen vetäytyä hieman. Nosta padasta lihat leikkuulaudalle ja nyhdä haarukalla liha suikaleiksi. Poista seasta liian isot rasvapalat ja luut. Siivilöi paistoliemi pieneen kattilaan ja suurusta liemi maissijauhosuuruksella. Tarjoa kastikkeena nyhtölampaan kanssa.

 

Alkuperäisen postauksen ”Nyhtölammashampurilaiset” voit lukea täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s