Shepherd’s Pie

Shepherd’s Pie

 dsc_1904

 • 1-2 sipulia
 • 3 porkkanaa
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1-2 tl kuivattua rosmariinia
 • 7 tuoreesta timjamin oksasta lehdet
 • oliiviöljyä
 • 400g lampaan jauhelihaa
 • 400g tomaattimurskaa
 • 70g tomaattipyreetä
 • 2 dl vettä
 • 1 lihaliemikuutio
 • 1rkl Worcester-kastiketta
 • 1 dl punaviiniä
 • suolaa
 • mustapippuria
 • 1,5 kg jauhoisia perunoita
 • 1 dl maitoa
 • 2 dl raastettua cheddar-juustoa
 • iso nokare voita

 

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuori ja pilko porkkanat miellyttävän kokoisiksi pieniksi suupaloiksi. Kuullota vihanneksia ja yrttejä oliiviöljyssä noin 10 minuuttia. Nosta lieden lämpöä ja lisää jauheliha. Ruskista liha ja kaada pannusta pois ylimääräinen rasva. Lisää tomaattimurska, tomaattipyree, Worcester-kastike, vahva lihaliemi, punaviini sekä oman makusi mukaan suolaa ja mustapippuria. Anna kiehua hiljalleen kannen alla vähintään 40min. Meillä muhi pari kolme tuntia ja maku vain paranee, kun antaa kastikkeen tekeytyä miedossa lämmössä rauhassa.

dsc_1897

Kuori ja keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi kypsistä perunoista pois ja survi survimella. Lisää sekaan maito, voi ja juustoraaste ja vatkaa muusiksi sähkövatkaimella. Levitä jauhelihakastike laakean uunivuoan pohjalle ja levitä päälle perunamuusi. Voit koristella ruuan pursottamalla pinnalle lopuksi vaikka muutamia ruusukkeita muusista tai haarukalla tehdä koristeellisia kuvioita pintaan haluamallasi tavalla. Ripottele pinnalle muutamia timjamin lehtiä ja oliiviöljyä tilkka.

dsc_1900

Paista 190 asteessa 25 minuuttia. Tarjoa vaikkapa höyrytettyjen herneiden kanssa.

 dsc_1901

Alkuperäisen postauksen ”Joulun odotusta” voit lukea täältä.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s