Tomaattikookoskeitto

IMG_2387

Siinä missä edellisen postauksen Tom Yum-keitto sulatti talven keskellä jäätyneen sydämeni ja jokaisen elossa olevan solun kropastani lempeällä tulisuudellaan ja ihanalla mausteisuudellaan, niin saman tekee myös tämä lämmin tomaattikeitto, johon kookoksen aromit tuovat tropiikista tuulen henkäyksen mukanaan ja chili antaa lämpöä pakkaslukemien keskelle. Tämä keitto kuuluu siis ehdottomasti myös niiden talviklassikoiden joukkoon, joka onnistuu herättämään pakkasen lannistaman mielialan ja kipeästi virikkeitä kaipaavat aistit, vaikka lämpömittari ulkona painuukin vain painumistaan yhä hyisempiin lukemiin. Kaiken muun hyvän lisäksi tomaattikookoskeitto valmistuu yksinkertaisista raaka-aineista supernopeasti, joten se sopii vaikka kiireisen arki-illankin ruuaksi. Pieninä annoksina keitto on aivan täydellinen alkukeitto pitkille päivällisille.

IMG_2389

IMG_2392

Tomaattikookoskeitto

 

  • 2rkl chilirypsiöljyä
  • 2 punasipulia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 4 tomaattia
  • 1200g tomaattimurskaa (valitse laadukas tomaattimurska, kuten Mutti Eko)
  • 400ml kookosmaitoa
  • 1 kanaliemikuutio
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria

 

Kuori ja hienonna sipulit silpuksi. Kuutioi myös tomaatit. Kuumenna chilirypsiöljy kattilassa. Lisää öljyn sekaan sipulisilppu ja kuullota hetki. Lisää joukkoon tomaatit ja paista vielä hetki. Seuraavaksi lisää kana- ja lihaliemikuutiot sekä tomaattimurska. Huonosti liukenevat liemikuutiot kannattaa murskata jauhoksi ennen keiton sekaan lisäämistä, jotta ne liukenevat tasaisesti keittoon. Keitä seosta hiljalleen 5 minuuttia. Lisää kookosmaito ja pippuri. Maista tarvitseeko keitto mielestäsi vielä ripauksen suolaa, sillä liemikuutioissa on suolaa jo valmiina. Mikäli makuusi keitto saa olla suolaisempaa, lisää suolaa vielä makusi mukaan hyppysellinen. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarjoa leivän kanssa, sillä viimeiset pisarat lautaselta on ihana pyyhkäistä leivän syrjään ja nautiskella vielä viimeinen suupalallinen täydellisen aromikasta tomaattikeittoa kera tuoreen leivän.

IMG_2395

Vinkki! Chilirypsiöljyn puuttuessa voit korvata sen myös vaikkapa maustamattomalla luomurypsiöljyllä ja silppua keiton sekaan oman makusi mukaan tuoretta chiliä. Näin tehdessäsi lisää chilit kattilaan samaan aikaan sipulisilpun kanssa.

IMG_2390

2 vastausta artikkeliin “Tomaattikookoskeitto”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s