Valkosipulinen tomaattipasta
- pastaa neljälle
- 1 pieni rasiallinen kirsikkatomaatteja
- 75g aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 sipuli
- 250g mozzarellaa
- 2rkl *Alavuden Öljynpuristamon kylmäpuristettua valkosipulirypsiöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- ½ sitruunan mehu
- 2tl sulatettua margariinia
- *Alavuden Öljynpuristamon kylmäpuristettua valkosipulirypsiöljyä paistamiseen
Laita pastavesi kiehumaan ja suolaa vesi reilusti. Silppua sipuli ja kuullota paistinpannulla. Laita pasta kiehumaan ja lisää paistinpannulle sipulien sekaan kirsikkatomaatit. Tomaatit saavat paistua niin, että tomaatin kuori alkaa halkeilemaan. Lisää sekaan puoliksi pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja anna niiden lämmetä. Valmista pastalle maustekastike sekoittamalla kulhossa sekaisin öljy, suola, mustapippuri, sitruunanmehu sekä margariini. Kun pasta on kypsää, kaada vesi pois ja sekoita pasta sekaisin tomaattien ja sipulisilpun kanssa. Sekoita sekaan maustekastike. Revi sekaan mozzarella isohkoina palasina ja kääntele vielä sekaisin. Tarjoile pasta heti. Valkosipulirypsiöljy antaa pastalle upean valkosipulisen aromin näinkin pienenä määränä.
Alkuperäisen postauksen ”Arjen ruokapelastajat: 3x nopeat pastat” löydät täältä.
Vastaa