Kasvismakaronilaatikko härkäpapurouheesta

IMG_3834Papuresepteillä jatketaan. Tällä kertaa testiin pääsi kuivattu härkäpapurouhe, jota lähdettiin testaamaan kasvismakaronilaatikon muodossa. Tästä makaronilaatikosta on pakko todeta, että ai jessus miten hyvää tästä tulikaan! Jos perinteinen lihamakaronilaatikko munamaidolla tiivistettynä jo kyllästyttää ja jos tuosta perinneruuasta on kadonnut vuosien varrella hohto ja mielenkiinto, niin tämä resepti tuo makaronilaatikkoon todellakin uutta twistiä, paljon makuja ja tähän reseptiin saa hyvin upotettua myös jääkaapin jämät. Meilläkin itseasiassa makaronilaatikon ainekset olivat pitkälti jääkaapin jämiä. Mietimme siispä ruokareseptiä härkäpapurouheen ympärille. Jääkaapissa oli fetapurkin loput ja sinihomejuustomurupussin jämät. Mietimme mihin ruokaan nuo jämäainekset upottaisimme. Kuiva-ainekaapista löytyi vielä rusettipastapakettikin avattuna. Niinpä päätettiin heittää kaikki yhteen, jatkojalostaa vielä aurinkokuivatuilla tomaateilla ja kesäkurpitsalla ja voilà, uusi makaronilaatikko kasvisversiona oli valmis!

 

Kasvismakaronilaatikko

IMG_3835

 • 1 dl kuivattua härkäpapurouhetta
 • 4 dl vettä
 • 5 tl kasvisliemijauhetta / 1 kasvisliemikuutio
 • 4-5 kevätsipulia varsineen
 • 1 kesäkurpitsa
 • 1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
 • 100g fetakuutioita
 • 100g sinihomejuustomurua
 • 4 dl kermaa
 • 2 tl mustapippuria
 • 2 tl suolaa
 • 1 rkl kuivattua oreganoa
 • 400g rusettipastaa

 

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemijauhe, kiehauta ja lisää härkäpapurouhe. Keitä 20min niin, että vesi kiehuu koko ajan kunnolla tai miedolla lämmöllä keitä 30min. Siivilöi keitetty härkäpapurouhe. Sillä välin kun härkäpapurouhe kiehuu, valmistele muut ainekset; silppua kevätsipuli, poista siemensisus kesäkurpitsasta ja kuutio kesäkurpitsan kiinteä osa sekä pilko aurinkokuivatut tomaatit. Laita pastavesi kiehumaan. Kun härkäpapurouhe on kiehunut, laita pasta kiehuvaan veteen omaan kattilaansa. Sillä välin kun pasta kypsyy (noin 10 min) kuumenna paistinpannu ja kuullota öljytilkassa kevätsipulit ja härkäpapurouhe. Lisää sekaan kuutioitu kesäkurpitsa ja paista hetki. Mausta mustapippurirouheella, suolalla ja oreganolla. Kun pasta on kypsää, siivilöi pastasta vesi pois ja sekoita pastakattilassa pasta, kesäkurpitsat, sipulit, härkäpapurouhe mausteineen, pilkotut aurinkokuivatut tomaatit, sinihomejuustomuru sekä fetakuutiot. Sekoita sekaisin, kumoa seos uunivuokaan ja lisää sekaan kerma. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.

IMG_3836

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s